zondag 13 februari 2011

Verven voor... Alicia Merrett

Afgelopen weekend was gevuld met strijken en spoelen, en dit keer eens niet voor mijn eigen voorraad ;-), textielkunstenares Alicia Merrett vroeg me om in opdracht een serie voor haar te verven wat ik met hulp van Martha gedaan heb. Normaalgesproken zou ik dat niet zo gauw doen maar ik vind haar werk zo prachtig dat ik eigenlijk ook wel heel benieuwd was hoe ze dat aan zou pakken en wat ze er van zou maken.

Alicia stond deze maand op de voorkant (en binnenkant) van Patchwork Professional, met een interview en een mini-workshop en ook Handwerken zonder Grenzen besteedde aandacht aan haar kleurrijke werk.

In september exposeert ze tijdens Patchwork Europe in Sainte Marie, en ik ga daar graag met eigen ogen bekijken wat zij van deze stapel gemaakt heeft. Ook geeft ze nog een tweedaagse workshop tijdens de Nadelwelt in Karlsruhe eind mei, zal ik...?
Alicia is lid van een groep ColourFX. Ze schreef dat ze in November exposeren in Londen, misschien goed te combineren met een weekendje kerstshoppen... Ergens is het wel een bof dat mijn gezin niet van grote vakanties houd, dan blijft er tijd en geld over voor dit soort korte uitstapjes.

Voor wie niet wil gaan reizen, gelukkig schrijft Alicia in aanloop naar haar expositie wekelijks op haar blog over kleuren en kleurgebruik.

In de tussentijd is de inschrijving voor de masterclasses nĂ¡ het evenement in Sainte Marie geopend. Katie Pasquini Masopust komt weer met een nieuwe masterclass, en ik heb lang getwijfeld maar uiteindelijk gekozen voor de masterclass van Sue Benner, Driven to Abstraction. Beide quiltsters geven ongelooflijk inspirerende workshops dus als je de kans hebt... Ik kijk uit naar september!

6 opmerkingen:

Suus zei

Wat een prachtige stapel lappen,is denk ik erg leuk om ze te overhandigen. Ze is er vast blij mee.

Nienke zei

Ze gaan eind februari met de postduif... jammer he ;-)? Ik bracht ze ook liever zelf. Maar ze moeten nog verwerkt worden tot quilts voor september.

marjolijn zei

Wat een heerlijke kleurrijke stapel. Ik kan niet wachten wat ze ermee gaat maken.

ina zei

wat leuk dat je door haar gevraagd bent.........; ik ben helaas niet in de gelegenheid een masterclass te volgen bij Katie of Sue ( wij moeten die week alweer naar huis ) maar misschien is het nog wel mogelijk om tijdens de tentoonstelling in ste.M. een "gewone"cursus te doen. Die info komt in april, dus wie weet...........

christina zei

Wat ben jij een bevoorrecht mens dat je in opdracht mag verven. Doen wat je leuk vindt en er ook nog voor worden betaald, dat is pas leuk. Maar je hebt het zeker verdiend naar alles wat je gedaan hebt en daarnaast ook nog met ons gedeeld.

Dea zei

Wat leuk dat zij je daarvoor heeft gevraagd, Nienke. En wat plaats je vreselijk veel leuke links in dit logje. Daar ben ik wel even zoet me, dankjewel!