dinsdag 7 december 2010

Dank u sinterklaasje


Na in een japans blad deze quilt te hebben gezien, stond een biaisbandmaker van 6 mm hoog op mijn verlanglijstje. En aangezien ik me had voorgenomen, niet meer voor de ´stash´ te verven maar zo snel mogelijk met iedere verfserie aan de slag te gaan, was ik blij dat Sinterklaas me dit handige apparaatje bracht.

Eerst de lappen eens bij elkaar gelegd. Hebben jullie dat nou ook, dat calvinistische, dat je de allermooiste lappen (rechts) dan nog voor later wilt bewaren? Maar dan denk ik altijd aan wat Heddy ons leerde, pak altijd je allermooiste lappen als eerste. Je kunt zo weer opnieuw iets verven. En voor alle tijd die je er in stopt, moet je met je beste materialen werken. Dus Heddy, daar gaan ze hoor...

De biaisbandjes naai ik met de hand volgens een vast patroon op blokken van 12,5 bij 12,5 cm. Het is erg leuk om te doen en ondertussen geniet ik van de mooie stoffen onder mijn hand.

8 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Het kost me altijd moeite de eerste keer de schaar in zo"n lap te zetten; gekke gewoonte om het mooiste te willen bewaren. Maar Hedy heeft gelijk. Ben benieuwd hoe jouw quilt verder gaat. groet liesbeth

Unknown zei

Je hebt gelijk, Hedy ook! De blokken worden erg leuk! Ik heb ooit zo'n leuke aai-doos gekocht bij de Haan & Wagenmaker, nu mijn smaak veranderd is, is de doos minder waard geworden voor me! Misschien toch eens gaan gebruiken.
http://quiltaart.blogspot.com

mia zei

Daarom wordt mijn plank met geverfde lappen zo vol, heb niet echt de moed om daar een mes in te zetten. Maar nu ik jou project zie denk ik dat ik dat toch maar eens ga doen. Die bias makers zijn geweldig niet alleen voor de quilts maar ook voor de kleding.
gr.mia

christina zei

Wat een ontzettend leuk idee. En wat zijn ze mooi geworden. Ik was natuurlijk razend nieuwsgierig wat je met dat apparaat wilde doen he

Margeeth zei

Ja, die neiging heb ik ook, de mooiste stoffen bewaren voor als ik eens iets echt moois ga maken. Maar gelukkig heb ik ook bij Heddy op les gezeten en als je me vraagt wat ik daarvan heb onthouden dan is het toch wel dat je je nieuwste (mooiste) stoffen beter gelijk kunt gebruiken. Als je eerst je oude stoffen gebruikt zijn je nieuwe stoffen tegen de tijd dat je er aan toe bent weer oud. (Niet dat ik mijn oude stoffen niet gebruik, er zit ook nog een achterkant aan een quilt). Met de schaar in mijn handgeverfde stoffen zetten heb ik veel minder moeite, ik heb zo ontiegelijk veel geverfd dat ik nog voor jaren voorraad heb en gewoon een ander lapje kan pakken mocht er iets mis gaan. Eigenlijk zou ik een jaartje pauze 'moeten' houden met het verven, maar ja, ik vind het veel te leuk.

Anoniem zei

Handig apparaadje he?Ik gebruikte dat ding vooral veel toen de kids nog klein waren en al hun kleertjes nog naaide.(een 12 mm.)
Het verhaal va Nienke en Margeeth daar sluit ik me bij aan.Ook ik heb vele lessen van Heddy gehad en heb veel van haar geleerd.
Stoppen met verven moet je nooit doen ook al kom je om in de stof....Je zou toch maar een jaar ontwikkeling missen....er zijn volgens mij nog veel meer mogelijkheden met de verf!

Anoniem zei

Sorry vergeet ik weer mijn naam....
Marrie-jette.

Hannie de Beer zei

Het kan niet anders dan mooi worden met zo'n prachtige lappen. Ik heb er zelf geen moeite mee om de schaar in mooie stof te zetten.Maar ik kan me er wel iets bij voorstellen!