zondag 19 december 2010

Sneeuwverven met Jet Black

Een tijdje terug kocht ik Jet Black als alternatief voor de Onyx van STV, met het idee nog een keer een kleurenexperiment te doen. Maar dat moet wachten tot het voorjaar want er is niet te wezen in de schuur. Maar ik wilde er wel graag mee verven, en ik zocht nog lappen voor luchtkleuren, dus gisteren de sneeuwpotten maar weer gevuld.
In alle potten is als eerste een halve theelepel Jet Black gegaan, en daarbij één of twee andere kleuren, hier de resultaten (rechts zie je het opvanglapje in het emmertje eronder):

Jet Black met Rode Jaspis en Barnsteen:


Jet Black met Rode Jaspis:

100% Jet Black:


Jet Black met Onyx:

Jet Black met Barnsteen:

Jet Black met Turqupoise en Roze Toermalijn:

Jet Black met Azuriet en Roze Toermalijn:

Al met al horen de lappen met Roze toermalijn niet thuis in een ´lucht´ maar met de vier andere lappen ben ik heel tevreden:


Ik vind de druiplapjes erg sterk van kleur, ik denk dat de Jet Black meer tijd nodig heeft dan gemiddeld om zich te hechten. Maar wat een bijzondere druiplapjes! Dit keer had ik echt druipnatte lappen in de bloempotten genomen, en zelfs nog wat sodaoplossing erover heen gegoten voordat de sneeuw erop ging. Het soda druipwater vulde de emmertjes al zodanig dat de druiplappen voor de helft onder water stonden. Vandaar dit effect, sommige kleuren kropen weer omhoog naar de stukken stof die nog boven water stonden.

Ik vind de verschillen wel opvallend. De blauwe sneeuwverflap heeft een scherpe tekening, ik denk dat de Azuriet heel snel pakt. Een andere blogster (klik hier) bevroor eerst de lappen en kreeg ook een hele scherpe tekening. Door het bevriezen dwing je de verfvloeistof natuurlijk nog even om niet direct door de stof heen te zakken en krijg het meer tijd om te hechten.

Ik ga het ook eens uitproberen met bevriezen, want hier ligt de komende dagen nog sneeuw genoeg, dit is het uitzicht van achter mijn bureautje:

7 opmerkingen:

marjolijn zei

Prachtige lappen weer geworden. Ik denk dat ik zo ook nog maar een potjes ga neerzetten. Ik vind de resultaten met azuriet en roze toermalijn wel heel erg mooi geworden hoor!

Sandra zei

Prachtig die jet black. Heel anders dan Onyx, die vind ik toch vaak veel te groen. Ik heb de jetblack van patchworkshop.de en die is weer heel blauwig.

Laura Wasilowski zei

Beautiful dye work!

Suus zei

Ze zijn inderdaad erg mooi.

christina zei

Wat zijn ze mooi geworden Nienke. En je hebt nu in ieder geval wel een mooie zwarte kleur gekregen. Want ik mag er toch vanuit gaan dat je daar die zwarte voor gekocht had.

Wil zei

Een derde manier om sneeuw en vorst te gebruiken is om je verfconcentraat in ijsblokjes te bevriezen en deze dan te laten ontdooien op een in soda geweekte lap. Weer een ander effect :-)

mia zei

Hoi Nienke, wat ziet die black er prachtig uit, bedankt voor je tip over de soda, zelf was ik contstant de sneeuw aan het bijvullen omdat ik vermoedde dat er te weinig in mijn lekbak terecht zou komen.
En die tip van Wil toch ook maar eens proberen wie weet wat er voor moois er dan uit komt.
gr.mia