woensdag 29 december 2010

Dilemma´s

Het leven van een quiltster zit vol dilemma´s. Kijk maar even mee met mijn dag van gisteren.


Allereerst maakte ik het achtste block van mijn sampler af, mooi niet.
Kijk nog maar eens, links zit een verkeerd blokje. Zal ik die nou laten zitten omdat het zo typisch mij is, of wint het gezond verstand en ga ik weer uithalen?Verder ben ik begonnen aan het doorquilten van de verfstreep, op de Bernina. Hartstikke fijn werken met die BSR-voet, maar echo ik de vorm nu met telkens dezelfde tussenruimte voor de rust, of met steeds kleiner wordende lijnen zodat de spat er echt op komt te liggen? En gebruik ik effen of gemeleerd garen?
Tot slot, wil ik in januari een vriendin helpen met het verven van voldoende stof voor een cubus-quilt in 8 tinten plus rood. Vast een proefopzetje gemaakt zodat we uit kunnen rekenen hoeveel er nodig is. Maar doe ik nu allemaal dezelfde ruiten met lange repen boven en onder of afwisselend de lange repen ook langszij zoals op de foto? En moet je dan twee typen ruiten maken omdat je ze niet eenvoudig een kwartslag kan draaien?

Kortom, ik vermaak me deze dagen wel, al puzzelend, en uitproberend. Heerlijk om langere tijd achter elkaar door te kunnen gaan!

7 opmerkingen:

Aart zei

Lekkere meid ben jij, zoveel vragen achter elkaar! Op jouw eerste vraag zou IK zeggen, laat het blok zo! Wij zijn ook niet allen perfect en een imperfectie is interessant! Ik moest wel goed kijken om het 'foutje'te ontdekken.
Op je tweede vraag, antwoord ik dat ik de echo met de kleur garen zou doen van de achtergrondstof en dan met dezelfde tussenruimte. Op de derde vraag antwoord ik, dat ik de lange banen aan elkaar zou maken. Voor de rust in de quilt. MAAR het is mijn werk niet, veel succes!!
http://quiltaart.blogspot.com

Anoniem zei

Inderdaad veel vragen en je zult ook verschillende antwoorden krijgen, maar het blijft jouw keus. Persoonlijk zou ik de eerste uithalen, daar ben ik te pietluttig voor. De tweede ben ik het helemaal met Aart eens, anders zal het te druk worden. En de derde zou ik naaien als de log cabin, dus de kanten om en om. Je krijgt dan mooiere "aansluitpunten".
Succes, Ineke

marjolijn zei

Ha, hoeveel antwoorden wil je hebben. Maar ik ben het vooral met Ineke eens. Uithalen dat blok. Nu is het nog relatief gemakkelijk en mij zou het blijven storen. Maar ja, wie ben ik?
Succes met je dilemma.
En wat die tafel betreft? Het werkt heerlijk!!!
gr. Marjolijn

Wil zei

Gewoon laten zitten. Jij bent de enige die het ziet. De Amish maken bewust een vergissing in hun patronen omdat volgens hen alleen God geen fouten maakt. Ik ben niet gelovig, maar achter dit punt kan ik staan :-)

Anoniem zei

Om die reden maak ik heel veel broddellapjjes!Is echt heel handig omdat je dan kan zien wat je het meeste aanspreekt!
Ik zou het uithalen,als je het weet blijf je het altijd zienn en je ergeren.( Weet ik uit ervaring...)Maar blijft natuurlijk altijd jouw ding!
marrie-jette

CareerGuide zei

Laat het zo. Ieder meesterwerk heeft z´n handtekeing nodig!
Pieter

Suus zei

Ik weet uit ervaring dat ik ook eerst denk zoals Wil, maar uiteindelijk haal ik het dan toch uit, omdat ik me er aan blijf storen. Maar het is zoals je het zelf wilt, en nobody is perfect. Voor de verfstreep zou ik eerst eens een gemeleerd garen er los oplegggen en kijk dan eens wat dat doet.Voor de quiltlijnen vind ik erg moeilijk om je advies te geven, het is een te kleine foto om het goed te kunnen zien. Succes.