donderdag 2 december 2010

My first Bernina

Sommige mensen willen graag een inloopkleerkast. Voor mij is dit mini-kastje meer dan voldoende om erg gelukkig van te worden. En nee het komt niet uit het poppenhuis van mijn dochter. Het is het opbergkastje van mijn nieuwe naaimachine, de Bernina Aurora 440QE.

Ik heb alles ingepakt gelaten, totdat ik tijd had om met de handleiding in de hand, ieder onderdeel nauwkeurig te bekijken. Er blijft toch een textieltechnicus in mij zitten.Toen ik 2 jaar geleden de cursus vrij machinaal Quilten bij Marjon Hoftijzer ging doen, had ik volgens de lokale naaimachinehandel meer dan genoeg aan een (mechanische) Pfaff Select. Nou eerlijk is eerlijk, ik heb menigeen met tranen in de ogen bij Marjon zien zitten omdat de dure machine (geen Bernina overigens) weer ´lussen maakte´, terwijl de eenvoudige Pfaff zonder problemen altijd en overal dapper doorploegde.

Toch had ik wel door dat met die meer geavanceerde machines een beter niveau van quilten te bereiken was. En nu ik over de koudwatervrees van een nieuw apparaat heen ben, heb ik spijt dat ik deze Bernina Aurora niet eerder gekocht heb. Bijvoorbeeld voordat ik aan de cursus begon, in plaats van na afloop... Maar dan zou ik alle extra´s misschien nu ook minder waarderen ;-).


Eerst maar eens wat mooie steken uitgeprobeerd, echt leuk!
En daarna het echte werk, de BSR-voet, zoveel over gehoord, nu dan toch onder handbereik. Ik vond het echt geweldig. Mechanisch Pfaffje deed misschien wel precies wat ik wou, maar het probleem is natuurlijk dat ik niet zo constant in gebruik ben, als de BSR voet. Na een piepklein proeflapje, direct het grotere werk.

Ik kijk al maanden op het blog van Leah Day waar telkens nieuwe free motion quiltingpatroontjes verschijnen (klik hier voor het totaaloverzicht). Hier heb ik de eerste uitgeprobeerd. Het was super om te doen en hoewel ik nog veel moet oefenen, kan er toch ook weinig fout gaan.

Ik heb een beetje last van (nieuwe) apparatenangst, liet de Iphone4 weken lang onder in de kast liggen omdat ik bang was niet te kunnen wennen aan een nieuwe telefoon tot grote hilariteit van mijn puberdochters, maar deze naaimachine heb je in een half uur door. En dat had ik wel eerder willen weten!

Ondertussen smelt de sneeuw in de potten achter mij, morgen de resultaten van het sneeuwverven op drie manieren.

4 opmerkingen:

christina zei

Leah geeft natuurlijk prachtige patronen om te oefenen. zo kom je er ook achter wat je wel en wat je niet ligt. Maar om deze proefjes nu ook direct met de bsr te doen, daar neem ik m'n petje voor af. en gebruik je dan zonder pedaal of met?

Anoniem zei

proficiat met je nieuwe machine - je zult er veel plezier vsn hebben!
leuk blog trouwens, ik lees al een tijdje mee.
groetjes tineke

Anoniem zei

Ik was altijd heel tevreden met mijn Husqvarna maar als ik die mooie steken bij jou zie.....misschien voor mijn verjaardag???
Marrie-jette

Aart zei

Nienke, gefeliciteerd met je Bernina en het durven gebruiken, er is een blog van Bernina, daar weet je vast wel van, daar staat veel meer op te vinden dat in het boek. Ik zal je de link even mailen.
Http://quiltaart.blogspot.com