dinsdag 28 december 2010

Affo´s


Deze dagen zijn heerlijk om wat ´huiswerk´en andere projecten af te maken.
Zo heb ik de Bargello stroken in elkaar gezet zo precies mogelijk (allemaal exact op 5 cm breed afgesneden, en op voetbreedte) aan elkaar gestikt.En maakte ik de optische bol af, die ik met een soort plakstrips aan de muur heb bevestigd. Hier kreeg ik deze tip (video, klik hier). Het werkt top. Als je de quilt weer van de muur wilt halen, trek je aan het lipje en laat alles weer los zonder sporen achter te laten!De quilt hangt prachtig strak aan de muur, en geen spijkers dus je kunt nog eens wisselen!

11 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Whow die optische bol is mooi, speciaal in deze kleuren. En bedankt voor de tip over het ophangen. groet liesbeth

Dea zei

Die optische bol is prachtig!

Geweldige tip over die strips. Heb je die gewoon in Nederland kunnen kopen?

Nienke zei

@Dea, ja hoor, gewoon bij de bouwmarkt, deze toevallig van de Gamma, want die heeft geen 3M, maar Praxis bijvoorbeeld wel. Ik denk dat ze allemaal gelijke werking hebben.

Ellen zei

Wat is de optische bol prachtig geworden!!en bedankt voor de tip ga morgen even bij de gamma kijken voor zoon strip

Anneke van Diggelen zei

Heerlijk om weer even met oude projecten bezig te zijn!! Zelf ben ik ook even bezig om schoon schip te maken voor nieuwe projecten.
De optische bol is mooi geworden weer heel anders dan mijn log cabin bol.
Handig de plakstrips,zelf heb ik een strip aan de muur met doorzichtig koord en daar kan je ook alle quilts ophangen hoog of laag maak niet uit!

Groetjes Anneke

christina zei

Het lijkt het heel gemakkelijk om de stroken netjes aan elkaar te naaien, maar in de praktijk is dat echt een heel precies werkje waar je rustig voor moet gaan zitten. Het zijn echt heel vrolijke kleuren geworden.

En die bol is helemaal top! Ik vind dat erg knap dat ie zo strak aan de muur hangt. Maar hoe quilt je zoiets eigenlijk?

mia zei

Hoi Nienke, wat ben jij technieken aan het inhalen, mooie kleuren voor de bargello. Je optische bol ziet er geweldig uit.
en die plakkers, heel handig bedacht om daar de quilt mee op te hangen.
gr.mia

Suus zei

Hij is prachtig geworden, ( de bol) en het plakkertje wat een fonds zeg, geweldig.Je hebt hard gewerkt hoor om de bol af te krijgen. De kleuren voor de bargello ziet er ook erg mooi uit.

Anoniem zei

Prachtig gewoon!Ik vind de bol zoals die aan de muur hangt net een echte bol!
( Vind je het geen rotwerk om al die strippen zo precies aan elkaar te naaien? Ikke wel hoor...)Maar het ziet er prachtig uit!

Anoniem zei

Vergeet ik weer eens mijn naam....
Marrie-Jette.

Dea zei

Sorry, Nienke, ik zag vandaag pas dat je op mijn vraag had gereageerd. Bedankt en ik ga binnenkort dus even naar de bouwmarkt. :)