zaterdag 25 september 2010

Patchwork Europe - Val d´Argent 2010

Afgelopen week was ik in Frankrijk, voor de mooiste week van het jaar. Dit keer een volle week want niet alleen bezochten we de quiltexposities in de vallei, ook namen we deel aan de geweldig 4-daagse workshop met Katie Pasquinie Masopust, meer daarover in het volgende blog.

Het leuke van Patchwork-Europe is de geweldige omlijsting van de 20 (!) quiltexpositie-lokaties, kerkjes, vakwerkhuisjes met prachtige bloempartijen, in een groene bossige vallei, verspreid over vier dorpjes. Hier wat foto´s:Toppers voor mij waren de SAQA-tentoonstelling met o.a. werk van Wietske Kluck en Mirjam Pet-Jacobs wat erg mooi was (maar ik wil geen rechten schenden dus geen foto´s) en de Color Improvisations expositie samengesteld door Nancy Crow
, die echt adembenemend mooi was, zeker met mijn verfvirus want alle stoffen in deze expositie waren handgeverfd, en er was nauwelijks sprake van afleiding in de vorm van stempels of andere mixed media technieken. Stof op zijn puurst, in een geweldig kleurgebruik. Maar hier waren foto´s ook niet toegestaan, dus koop het tijdschrift met een beschrijving van alle quilts als je het nog vinden kunt! (met dank aan Aart voor de foto)
NB. het tijdschrift is nog na te bestellen bij de uitgever, klik hier.

Ook de expositie van Ineke van Unen was erg mooi, weer dat prachtige kleurgebruik, hier zie je haar voor haar expositieruimte, links op de foto:We hadden 2 dagen nodig om te zien wat we wilden zien en onze slag te slaan in de drie hallen van de verkoopstandjes. Moe maar voldaan, en toen moest de workshop bij Katie nog beginnen! Wordt vervolgd...

3 opmerkingen:

christina zei

oh, wat heer lijk al die links. Nog meer quilt kunnen zien op deze manier.
Het nodigt echt uit om volgend jaar ook te gaan.
Ben benieuwd wat je allemaal gekocht hebt.

Marion zei

Val d'Argent is helemaal geweldig, ben er ook een keer geweest. Ik raad iedereen aan om een keer naar toe te gaan.

marjolijn zei

Oh, wat lijkt me dat toch heerlijk, helemaal opgaan in het quiltgebeuren. En op deze manier kunnen we toch een klein beetje meegenieten.