maandag 6 september 2010

Jasje en zo

Het werd tijd om mijn jasje af te maken waar ik aan het begin van de zomer zo fanatiek aan begonnen was. Hier zie je een foto van het eindresultaat.

Oh ja, het machinaal doorquilten heb ik alleen op het achterpand gedaan. Ik vond het een erg saai karweitje dus na 1 pand leek het mij wel voldoende. Ben blij met het eindresultaat, al moet ik nog wat aan de figuurnaden sleutelen ;-).En verder kan ik ook breiend het patchwork niet laten, want met 10 bolletjes Drops Delight ontstond gaandeweg dit onder mijn handen:Ik heb geen idee waar ik uitkom, het wordt in principe een vest. Als ik geen zin meer heb in een bepaald patroon ga ik gewoon over op een ander. Dat is pas leuk breien, een beetje crazy quilten zeg maar. En met zulk mooi garen, kan het niet mislukken!

9 opmerkingen:

Aart zei

Je mag het een saai karwei vinden, maar het effect is erg leuk, ik denk dat ik aan de voorkant, links of rechts een baan van 2 figuren naast elkaar zou laten terug komen. Straks wil iedereen alleen maar naar je rug kijken, de voorkant mag er toch ook zijn;-D
http://quiltaart.blogspot.com
Ik ben gisteren in Nunspeet geweest om Marjon te vereren met een bezoek, het was erg leuk!

Marijke zei

Wat een mooi resultaat! Enig jasje!
Ik zou inderdaad het advies van Aart opvolgen, dan is het helemaal af.

Anoniem zei

Prachtig jasje, echt een unikaat!

Marielle zei

Wat een prachtig jasje, heel erg mooi dat quiltwerk

Suus zei

Het jasje is prachtig Nienke, maar ik zou het ook erg jammer vinden als je niets met de voorkant doet, dat ontbreekt er toch echt aan. Leg `m even aan de kant en begin er over een paar dagen weer aan, je zal zien dat het resultaat nog mooier word.En dan is het vast nog leuker om te doen. Gr Suze

Nienke zei

OK, dank voor de morele support, ik zal de voorpanden nog onder handen nemen ;-).

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Wat wordt dat een prachtig jasje.

christina zei

jeetje.......ik ben sprakeloos. Wat is DIE MOOI GEWORDEN! Echt een plaatje. En wat super om kleding en patchwork te combineren.
Het gequiltte achterpand zit heel mooi, dus ik vraag me af of je het zo genaaid hebt, of zit er een laagje achter?
je kunt aan de voorkant ook nog altijd 2 piepkleine zakjes maken en DIE met hetzelfde quiltparoon behandelen. Mogelijkheden genoeg.

Aart zei

Via deze weg doe ik het ook nog een keer, morgenochtend heb ik een verrassing voor je op mijn blog. http://quiltaart.blogspot.com