vrijdag 26 juli 2013

Shibori verffeestje

Mijn vakantie begint te naderen, dus ik word nu lui en laat alleen nog maar resultaten van anderen zien ;-). Gisteren hadden we een klein verffeestje bij Martha die in een schaduwrijk bos woont, met de 'zonder touwtjes' shibori methode, kijk dit wasrek er eens mooi bij staan:


Bertil bewijst niet alleen dat polyester/katoen menging ook heel mooi aan kan verven (subtieler dan 100% katoen) maar ook dat met wat vouwen en een elastiekje eromheen prachtig resultaat te bereiken is.

 
En Anja laat zien dat door een lap 3 of 4 keer telkens weer op te rollen en onder te dompelen, het eindresultaat steeds mooier wordt:

 
Door wat aan te rommelen met verf ontdekten we dat als je eerst een lichter verfbad doet, en na een half uurtje er meer donkere verf bij doet, de binnenste regionen de eerste kleur aannemen, en alleen de buitenste plooien de tweede donkere kleur, zie de groen/bruinen:
 
 
Dat komt natuurlijk omdat de stof eerst droog is, en superabsorberend, maar tegen de tijd dat je de bruine kleur erbij doet, is de stof doorweekt, en moet de verf veel harder vechten om nog ergens binnen te komen. Veel geleerd dus ook weer over verven.
 
Op het Fireblog deze dagen ook veel paalshibori door Karen Silvers!
 


En als je even bij moet komen van al dat verven (of inspiratie zoekt voor alle vers geverfde lappen), SAQA heeft haar nieuwste portfolio, nr. 19 online beschikbaar gesteld:


http://www.nxtbook.com/nxtbooks/saqa/portfolio19/#/1
 
Rechtsboven kun je kiezen voor opslaan op je computer als PDF, hoe aardig.

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een prachtig gezicht, je kunt er niet genoeg van krijgen! Ook bedankt voor de tip van de verf toevoegen, en het online boek!

Aart zei

Het online boek heeft me nu ongeveer een uur 'gekost', maar ik heb genoten! Dank je wel. het was echt een verffeestje, mooie resultaten!
http://quiltaart.blogspot.nl

Ineke zei

Bedankt voor de link van het boek. SUPER!

Marrie-jette zei

Waar haal je de energie toch vandaan?
Ik heb al moeite om gewoon door te gaan met ademhalen...Wel weer een hoop dingen gezien die ik nog eens wil doen...ooit.
leuk om het boek te bekijken,bedankt!

marjolijn zei

In een woord: HEERLIJK!

Suus zei

Wat verwen je ons weer, heerlijk hoor, en wat een mooie lappen.