zondag 14 juli 2013

Dagje Zeefdrukken

Gisteren voor het eerst sinds tijden weer eens gezeefdrukt. Vorige keer, nu alweer jaren geleden, had ik een beetje een kater want na een wasbeurt in de wasmachine was al mijn werk nagenoeg verdwenen. Was weliswaar onder begeleiding maar desalniettemin kennelijk iets mis gegaan. Nou genoeg om mij jaren lang niet meer over zeefdrukken na te laten denken. Tot onze QuiltenSpeciaal groep een zomerdagje organiseerde bij één van de leden thuis. Een heerlijke dag in een groot atelier, en nu wel blijvende resultaten gelukkig:

 
Met schilderstape op een lege zeef:
 
 
Met verdunde verdikte verf, eigen ontwerp thermofaxscreen van één van de groepsleden:
 
 
En een andere met volle kracht verdikte verf:
 
 
Vlinderzeef die ik 3 jaar geleden had laten maken maar nog nooit gebruikt had...
 
 
Allemaal al uitgespoeld en gestreken dus hier ben ik heel blij mee!
 
 
 
In dit geval was de soda al in de stof opgenomen, misschien maakt dat toch verschil in de kracht van het eindresultaat? Hoe dan ook, voorlopig zal ik dat als uitgangspunt nemen!

11 opmerkingen:

els zei

Kan me voorstellen dat je erg blij bent met deze resultaten. Bovendien heerlijk om een dagje samen bezig te zijn.

Aart zei

Mooie resultaten Nienke! Ik denk dat je gelijk hebt wat de voorbewerkte stof betreft. Morgen wil ik weer gaan verven ( het wordt lekker warm op het balkon )lapjes in rode en groene tinten voor de opdracht AQgO.
Dank zij de staalkaarten heb ik mijn keuze gemaakt.
http://quiltaart.blogspot.nl

Beth zei

That looks like so much fun!!!

Hannie de Beer zei

Leuke resultaten! Maar uitspoelen hoeft helemaal niet, als je printverf van stof tot Verven gebruikt, of Trapsuutjjiesverf kun je gewoon fixeren door te strijken.

Wilma zei

Bij mij is de verf toch wat gaan bloeden bij het uitspoelen in koud water, omdat ik geen fixeer in huis had en toch nog gauw voor de vakantie wilde bekijken wat ik gemaakt heb. Een goed idee van Hanne om verf te nemen die je fixeert door te strijken. Als je het dan gaat wassen , blijft wit dan wit?

Leny Huneman zei

Gelukkig is het deze keer gelukt en hoe....

mia zei

zeefdrukken gaat ook goed met acryl verf, laten drogen en dan blijft het in de was ook goed. alleen je zeef heeeeel goed spoelen

José zei

Jammer dat je eerder een slechte ervaring had. Zeefdrukken is zo leuk. Maar goed, nu is het gelukkig omgekeerd en het resultaat maakt dat ik weer benieuwd ben naar het volgende experiment.

Jo Huijsman zei

mooi hoor, past helemaal bij dit zomerse weer.

Suus zei

Mooie lappen hoor. Zie hoe leuk dat is.

Suus zei

Mooie lappen hoor. Zie hoe leuk dat is.