zondag 30 september 2012

Staalkaartenruil

Nu de meesten van ons al wel eens een 36 kleurencirkel hebben geverfd, en daar een staalkaart van hebben (toch ;-), is het misschien leuk als we gezamenlijk proberen een set staalkaarten te maken die gebaseerd is op twee kleuren naar elkaar toe mengen, verdunnen en verdonkeren.
Zoals deze:

En deze serie:
 
 
Het recept voor deze 25 kleurenmix, vind je onder deze link
Deze zijn door mezelf bedacht en gemaakt dus ik schend van niemand een copyright.
 
Je verft er 25 halve fat-quarters voor, dus er gaat iets meer dan 2 meter stof in zitten.
Zullen we een staalkaartenruil doen? Als we ieder een combinatie voor onze rekening nemen, en dan zoveel staalkaarten maken als er mensen meedoen, hebben we straks allemaal een mini-naslagwerk.
 
Wie doet er mee met deze staalkaartenruil? Laat een reactie hieronder achter of stuur me een mail: verfvirus@gmail.com
Als je al een kleurencombinatie in je hoofd hebt, laat het me weten, aanvullend zal ik kleurcombinaties bedenken die een zo breed mogelijk spectrum bestrijken. En er is geen deadline oid., ieder kan zijn eigen tempo kiezen.

9 opmerkingen:

Aart zei

Wij hebben dit vrijdag al afgesproken, van mij krijg je de staalkaart van citrien naar barnsteen en de andere combinatie. Daar moet ik de kleuren nog even voor achterhalen. De zakjes hebben gelekt in de vuilniszak, waarin ik ze mee naar huis nam, dus er zit nog wel eens een ander kleur spoortje in de lappen. Ik ben ze nu aan het uitspoelen en drogen!
http://quiltaart.blogspot.com

Marijke zei

Ja, ik doe zeker mee! Wat een goed idee zeg!

mia zei

leuk, tuurlijk ik ben ook nieuwsgierig hoe van anderen hun verfbadjes geworden zijn. gr.mia

janneke zei

Leuk! Ik doe mee. Ik bied hierbij mijn kleurschema Roze toermalijn (100 %) naar paars (70 % roze toermalijn en 30% turquoise) aan.
Te zien op: http://acastelle.blogspot.nl/2012/09/kleur.html

Marrie-jette zei

Natuurlijk doe ik graag mee!Leuk.

christina zei

ik ben overstag. Ik doe die van roze toermalijn naar azuriet.

Janny zei

Ja leuk, ik doe graag mee.

Aart zei

De andere serie die ik afgelopen vrijdag heb geverfd is rode Jaspis - Turquoise, deze bied ik ook aan.
http://quiltaart.blogspot.nl

marjolijn zei

en ik stond al op je lijstje, zonder dat ik dit had gelezen. Ziet er gelukkig geweldig uit. Maar ik had ook niet anders verwacht. Ben benieuwd welke kleuren in mag verven. Geef maar wat door hoor, ik laat me graag verrassen.