zaterdag 8 september 2012

Exposities

Gisteren de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde in de grote of Lebuïnuskerk in Deventer bezocht. Wat een prachtlokatie!


Daar hing ik voor het eerst, en wel in de Artquilt-ruimte, met deze quilt ter ere van Jan Lammers:


Het was leuk om daar te hangen in die prachtige, mooie kerk, temidden van alle (met zoveel liefde voor textiel) gemaakte stukken die met evenveel zorg en liefde waren opgehangen door de vele vrijwilligers van het Quiltersgilde.

Na zoveel mooie dingen gezien te hebben, wilde ik eigenlijk direct weer aan de slag voor volgend jaar, onder het thema ´Parade´. Het broeit al....

In de gezellige winkelstraten rond de kerk, vond ik nog deze patchworkkalender:


Ook inspirerend want deze winter wil ik ook nog graag een huisjesquilt maken van voor mij bekende gebouwen!

Op de terugweg hadden we tijd en gelegenheid om bij de expositie van Stiqs in Mennorode / Elspeet te gaan kijken, echt de slagroom op de (quilt)taart was dat! Sorry voor de slechte kwaliteit foto maar ik moest even vastleggen met hoeveel aandacht er naar de werken gekeken wordt! We hebben geen detail gemist ;-).


Het is in de openbare ruimtes van dit conferentiehotel, dus met zeer ruime openingstijden, aanrader! Zondag hoop ik nog naar de Biezenmortel expositie in de Latijnse school in Deventer te gaan, vlak bij de kerk. Wat een topdagen zijn dit!

12 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ooooh, ik popel gewoon om morgen in Deventer je quilt te zien,en ook de andere quilts . Ik heb al foto's gekregen van de Biezenmortel tentoonstelling. Lijkt me ook prachtig.
En morgen gaan we ook naar Mennorode! Ik heb gebeld, en ze zijn morgen ook tot tien uur open.Dus dat wordt net wat jij zegt,een topdagje!

Nienke zei

22.00 uur ´s avonds he? Hoe luxe is dat. Veel plezier Hannie!

Beth zei

What a great post. How exciting and it sounded like a day filled with enticement to go on and create. How wonderful.

Aart zei

Ik hoop morgen jouw quilt te zien en anders wordt het woensdag! Vandaag weer 38 lappen geverfd, de warme kleuren, ze liggen nu lekker in een warm zonnetje.
http://quiltaart.blogspot.nl

Tonny zei

Hallo Nienke

Je quilt hangt er prachtig, echt een ereplaats die hij verdient, compliment!

Liesbeth Wessels zei

Ja jouw quilt hing op een hele mooie plaats in de erker van de kerk (zijbeuk) met prachtig licht. Het is kunstig gemaakt, de letters en de figuur op een kleurrijke achtergrond.
Applaus, leuk je weer even gezien te hebben. groeten van liesbeth

janneke zei

Helemaal met je eens, geweldige dagen zijn dit.
Leuk je quilt in het echt te zien. Ben later nog weer terug geweest naar je quilt om even helemaal alleen te genieten!

Christel Sins-Camp zei

Ik heb helaas geen tijd om naar jouw en andere quilts te gaan kijken in Deventer, maar stuur je me wel een uitnodiging voor je eigen overzichttentoonstelling die je binnenkort natuurlijk gaat organiseren!?

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Pracht werk heb je gemaakt. Ik heb hem uitgebreid bewonderd.

Anoniem zei

Je quilt is mooi en hij hing ook mooi in de kerk!! Fijn om hem nu in het echt helemaal te zien, Veel plezier in de Elzas. gr katrien

christina zei

Dus mevrouw wil ook grootgrondbezitter worden? Bouw maar veel huisjes, dan komt de grond vanzelf.

Goeie tip trouwens, die alcoholtests. Had ik nog nooit gehoord.

christina zei

Vergeet ik natuurlijk hier te melden hoe ik onder de indruk was van jouw quilt. Kun je nagaan hoe foto's op internet toch vertekenen, want ik herkende em in 1e instantie helemaal niet, zo mooi vond ik em.