donderdag 27 september 2012

Marmerverven

Eerder deed ik al eens een poging met Marrie-Jette om te marmerverven, wat we nog knap lastig vonden, maar toen dachten we dat het spul misschien oud was. Nu had ik in Deventer wederom marmerverf van DEKA gekocht en daar hebben we ook een avond in Frankrijk aan gewijd. Met resultaten die een krapppe voldoende scoren:

 

Ja ik weet het, zo lijkt het nog heel aardig. maar de ergernis van het wegzakken van de verfdruppels in de (bijbehorende) geleibodem en het vlekken van het zwart bedierf af en toe toch aardig ons stralende humeur.

De ´voor alle materialen toepasbare´ marmerverf die ik bij Hannie mocht uitproberen werkt gebruiksvriendelijker (op een laag water) en vlekt niet. Wel brengt deze verf een plastic laagje op de stof maar dat neem ik dan maar voor lief!

5 opmerkingen:

Ineke zei

Heb ik iets gemist? Geleibodem? Kan het ff niet volgen.

christina zei

De eerste foto die je laat zien ziet er in ieder geval wel heel mooi uit. Net een gebarsten bodem of zo. Maar voor wat ik eerder gezien heb van marmerverven geeft dit idd wel een ander resultaat. Heb je al enig idee of jullie wat fout hebben gedaan of dat het aan de verf ligt?

simone zei

Ik marmer altijd met verf van Pebeo, ik koop dat in Haarlem bij Gerard Smit.
Het geeft prachtige resultaten en knoeit eigenlijk niet.

Marrie-jette zei

Jammer dat het net niet is zoals je het wil hebben!Ik heb ook heel wat pogingen gedaan .Met Pebeo?Misschien nog eens een poging wagen???Heb jij dat al eens gebruikt?

Franny zei

Wat een prachtige kleuren. In het boek "fabric art workshop" van Susan Stein gebruiken ze scheerschuim als ondergrond voor het marmeren. Heb het nog niet uitgeprobeerd.
Franny