maandag 10 september 2012

Grote lappen volgens plan verven

Van al die prachtige exposities die ik de afgelopen dagen zag, beginnen je handen toch direct te jeuken? Dus maar eens een ontwerp afgemaakt die al een tijdje lag te broeden, het is een bewerkte eigen foto met verschillende filters eroverheen:

En wat mij nou zo leuk leek, is de lap die ik hiervoor nodig heb, in één keer te verven. Goed idee he ;-)? Maar nog niet zo eenvoudig. Het is een lap van 80x120 cm. dus heb ik ongeveer 100 ml. verf per lap nodig. En ik wilde dubbele lappen, dus dan wordt het 200 ml.
Dan neem je de kleur die bovenaan zit, en de kleur die onderaan zit, elk 100 ml. En vervolgens vul je drie tussenliggende bakjes met 30, 20 en 10 ml. verf.
Dus uiteindelijk staat er 5 bakjes verf voor je, met in elk bakje 40 ml. verf. die naar elkaar toe lopen. Zijn jullie er nog? Fotootje:

 
Vervolgens de tafel met plastic bedekt, in sodaoplossing gedrenkte lap 1 erop, en kwasten maar, beginnen met de lichtste kleur in de hoek die je voor ogen had en zo schuin naar de overkant:


Wel wat overhouden, want we hadden nog een tweede lap nodig, die er ook kletsnat bovenop ging:

Da´s makkelijk want dan zie je gelijk wat je ongeveer doen moet met de resterende verf, ook met de kwast erop gebracht.
Afdekken met het loshangende gedeelte van de plastic folie, en naar buiten op het gras, was het gisteren toch heerlijk weer voor!

Ik hoor mensen wel eens klagen dat ze geen mooi rood kunnen krijgen, nou gisteren viel het me alles mee, het is echt coca-cola rood en ik heb niks bijzonders gedaan, zelfs geen dubbele hoeveelheden...

Middagje in de zon liggen broeien, en toen, heeeel voorzichtig uitgespoeld door de geel telkens in de hand vast te houden, zodat het rood er niet op ging lekken zeg maar:En hoewel de avondzon alles iets verkleurd, kun je wel zien dat mijn geel, geel gebleven is #trots!
Ook de blauwgroene is prachtig van kleur, kijk nou eens hoe mooi dit samen is:

 
 

En hoe heerlijk is het om gewoon een stalenkaart te hebben waar ik deze kleuren vanaf kon halen!
Ik ga kijken hoe ver ik kom met deze lappen en de tekening, wordt vervolgd!

Tried to dye back/foreground fabric as close as possible to my new (photoshop) picture / design.  Very happy with the final result!

15 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Wat spannend, maar het effect is prachtig. Ben heel benieuwd hoe je dit verder gaat bewerken. groeten van liesbeth en veel plezier in France.

Janny zei

Die lappen zien er inderdaad prachtig uit, Nienke, goed gedaan! Ik ben heel benieuwd naar het vervolg en naar je ervaringen in Frankrijk.

christina zei

ugh, het kwartje is gevallen. Toen ik jouw foto's zag en jouw eerste uitleg las, dacht ik: wat doet ze weer ingewikkeld. het leek me heel 'makkelijk' om het met koude wax het patroon erin te krijgen. Maar ik heb na het verder lezen al een aardig idee hoe je het wil aanpakken. Helaas zie van dat groen helemaal niets, maar dat komt waarschijnlijk door het lamplicht.

Trouwens, voor de goede orde: hoeveel uren had jouw dag gisteren?

christina zei

Vergeet ik natuurlijk te zeggen dat ik TROTS op je ben dat dat geel mooi geel is gebleven. Net een zonsondergang.

Christel Sins-Camp zei

Ik vind je verfwerk heel bijzonder, maar dat is in mijn ogen appeltje-eitje bij je schitterende fotocreaties. Ik krijg zulke dingen nooit voor elkaar in photoshop (tijd voor een cursus...)!

Hannie de Beer zei

Je hebt het weer prachtig voor elkaar Nienke. Toen je het gisteren vertelde wist ik niet goed wat ik me er bij voor moest stellen Nu wel dus! Schitterend ook zoals je de foto's hebt bewerkt. Ik ben super benieuwd naar het vervolg!

janneke zei

Super geworden!! Heb je dezelfde percentages als de kleuren serie gebruikt?

Suus zei

Wat prachtig Nienke en zo leuk om alleen al die grote lappen te gebruiken.

Ineke zei

Ik ga je naapen wat verven betreft.

els zei

Wow... Ik ben helemaal "impressed" zoals ze dat hier zeggen. Geweldig wat een mooie resultaten. Ik moet toch echt bij je in de leer.

marjolijn zei

Hier hangt een lekbakje onder mijn kin. Oh, wat een heerlijke lappen!

mia zei

Wauw, je maakt er weer een heleboel kriebelig om ook aan de slag te gaan met verf en kwast. De foto ziet er geweldig uit ben benieuwd naar het eind resultaat, gr.mia

Elly Wijnen zei

Mooi, mooi!

Beth zei

Holy Cow are you organized. I can't even imagine what I could accomplish with that degree of organization!!. Very exciting.

José zei

Doe dat maar eens na! Helemaal super en ik ben ook benieuwd naar het vervolg.
Hoor wel hoe het in Val 'd Argent was.
gr. José