dinsdag 25 september 2012

Gradaties verven

In Frankrijk zijn we ook verder gegaan met het gradaties verven.
(Twee kleuren aanmaken, en de verf naar elkaar toe verdelen over 5 of 6 bakjes, vervolgens de soda-oplossing gedrenkte lap op tafel inkwasten en laten liggen tot de volgende dag):


Deze gaat van cognacgeel (barnsteen met heel heel weinig azuriet) naar paarsblauw.
En omdat we met z´n twee├źn waren verfden we elke lap (boven op elkaar dubbel), hoe handig is dat. Wat wel onhandig is, is dat het kleurverloop zover uitgerekt is. Dus de volgende hebben we wat compacter gemaakt, ook van bruin naar blauw is een mooie combinatie:

Later in de week hebben we voor 1 kleur gekozen en die over 6 bakjes steeds gehalveerd qua hoeveelheid verf (dus stel je begint met 60 ml: dan gaat er in de bakjes, 30 - 15- 7,5 -3,75 - 2 - 1) en dat leng je weer een beetje aan met een slok water. Ook op de lap gekwast en laten batchen:

Morgen foto´s van het ´tray-dyeing´!

10 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Prachtig deze resultaten! Ook al rekt het kleurverloop wat uit. Het is toch telkens weer een verrassing hoe het wordt!

Ineke zei

Dat zijn weer hele mooie. Dat is het aangename met het aangename verenigen.

Liesbeth Wessels zei

Prachtige lappen, hele mooie gradaties. Bij Ans Kastein heb ik ook zo leren verven, maar wij rolden de lappen altijd in plasticfolie en laten het dan de voorgeschreven 2-3 dagen liggen. Wat is het verschil in effect ??? groeten van liesbeth

christina zei

Dit zijn handige lappen. Ik heb het vaker gedaan wanneer ik een bepaalde kleur op een bepaalde plek wil hebben. Het was ook lekker kliederweer in frankrijk en daar hebben jullie volop van genoten. En die lappen zijn de napret.

janneke zei

Verven blijft.... verschrikkelijk leuk. Weer hele mooie lappen. Al plannen???

Aart zei

Mooie resultaten! Goed bruikbaar voor diverse projecten.
http://quiltaart.blogspot.nl

joke zei

Mooie lappen, vooral die bruin/blauwe. Daar ontstaat altijd zo'n prachtige groentint tussen vind ik. Jullie zijn druk bezig geweest daar.

els zei

Wat een prachtige kleuren. Je vingers moeten gaan jeuken om er wat mee te gaan doen, alhoewel ze zijn gewoon als lap al schitterend om naar te kijken.
Bedankt dat je ons laat meegenieten.

Beth zei

did you use thickened dye on the gradation? I like the end result. Looking forward to the tray dyeing!!

Franny zei

Wauw, ga ik ook eens uitproberen.
Franny