zondag 24 juni 2012

Quilten Speciaal dag 3 - Symboliek en compositie

Gisteren alweer de derde dag van Quilten Speciaal, onder leiding van sieradenontwerpster Marijke Schurink. We begonnen met een bezoek aan het Tropenmuseum in Amsterdam, kregen een rondleiding langs bijzondere textiel-museumstukken en besteden bijzondere aandacht aan vorm en symboliek. Deze vorm nam ik als schets mee naar de middag-sessie:


De middag brachten we door in de lesruimte van de DIY Textile School in Amsterdam, hele prettige ruimte in een hele creatieve omgeving op loopafstand (1,2 km/16 min) van het centraal station (maar natuurlijk gaan er ook bussen). Daar gingen we met de gekozen vorm aan de slag en maakten we meerdere collages, waarbij je telkens doorging met de beste van een setje. Uiteindelijk eindigde ik de dag met deze twee:


Hiermee kunnen we nog verder experimenteren. Het huiswerk is een collage met een bijzondere vorm (deze of een andere) in een niet-textielerig materiaal te maken. Uitdagend niet? Wordt vervolgd! De feedback op het vorige huiswerk heb ik als reactie onder de vorige blogpost gezet.

4 opmerkingen:

christina zei

Je hebt een schitterende vorm gekozen. Daar kun jij vast veel moois mee maken.

mia zei

Leuke dag zo te lezen, heel inspirerend om langs de oudere stukken te lopen en daar een idee uit te kunnen halen, ik vind je eerste met de paarse figuren eruit springen, gr. mia

Christel Sins-Camp zei

Het is wel een grensverleggende cursus! Ik heb zelf helemaal niks met papier o.i.d., dus ben benieuwd wat je ervan gaat brouwen.

Hannie de Beer zei

Heel bijzonder de vormen die je had meegenomen! Heerlijk werken met papier, heeft soms meteen al reliƫf en scheurt zo mooi. Je hebt er weer heel aparte collages van gemaakt!