zaterdag 9 juni 2012

Quiltfestival 2012

OK, het is even rijden maar het Quiltfestival in Noord-Groningen is dit jaar van een ongelooflijk hoge kwaliteit, zulke prachtige dingen gezien!
Natuurlijk reed ik alleen voor Color Improvisations al naar het noorden, er is een geweldig boek te koop in de museumwinkel:


Links zie je een quilt hangen van Kathy Loomis, die nu op het Fireblog gasthost is. Zo´n groot oppervlakte zo bewerken, en vervolgens de vakjes allemaal voorzien van een ander quiltstiksel, ik ben er even bij gaan zitten op het museumbankje in het midden.
Ook de andere quilts waren nog steeds even mooi als ik me herinner van 2 jaar geleden in Frankrijk. Wat een impact kan dat hebben!

We zijn van dorpje naar dorpje en van kerkje naar kerkje gereden en dat alleen was al een feest, wat een geweldig mooie omgeving!


Let ook even op de potkacheltjes in het midden met de pijpen en de prachtige artdeco lampen!
In deze kerk was het werk van Lia Flemings te bewonderen en met haar toestemming mag ik hier een deelfoto van haar geplisseerde shibori werk plaatsen:


Ooh was ik eigenaar van een grote openbare ruimte, dan kocht ik dit textielkunstwerk, het is zo ontzettend mooi!
Ook heel bijzonder was het werk van Susan Dahlberg, een artikel over haar werk stond laatst al in Handwerken zonder Grenzen:


En verder heb ik ontzettend genoten van de exposities van Textielgroep Noord-Net, Annette Jeukens, Freetex, De Uitdaging en Bente Vold Klausen waarvan ik deze, Sunburned Earth van een ongekende schoonheid vind:


Ik was pas om 11 uur thuis en lag nog lang na te stuiteren van alle indrukken, wat heerlijk dat zoveel textielkunstenaar en vele vrijwilligers dit mogelijk maken!!

9 opmerkingen:

Aart zei

Ergens had ik er wel bij willen zijn, maar ergens lukte dat niet.
Voor Color improvisations maak ik nog wel ruimte na onze vakantie.
http://quiltaart.blogspot.nl

marjolijn zei

Ja, dit is echt een geweldige manifestatie. Je hebt duidelijk dezelfde voorkeuren als ik!
Vandaag was onze dag van het genieten. Morgen sta ik de hele dag in het Schathoes.
gr. Marjolijn

christina zei

haha, jullie zijn dus nog wel naar oldenzijl geweest. Het grappige was dat ik vanmiddag met iemand sprak die zulke lovende woorden over die tt had gehoord. Dus ik vertelde dat ik jou had gebeld en wat ik ervan vond.

Grappig he.

Geweldig dat jullie zo hebben genoten. Het is ook echt de moeite waard. Morgen mag ik nog een keer. Je begrijpt: dat is geen straf.

Ineke zei

Om te kwijlen. Wat zullen jullie genoten hebben. Gelukkig zijn er nogal wat foto's van.

Janny de Roo zei

Nienke, ook jij hebt duidelijk weer andere zaken gezien als ik (lees: wij). Ik was vandaag in Usquert, Warffum en Uithuizen, waar ik Ellen ontmoette voor de eerste keer.Verder waren we nog in Zandeweer, waar we zijn gestart. Totaal hebben we tien locaties gehad en we waren op. Om half acht vanavond waren we weer thuis.....Ik wil nog wel mijn foto's even in de pc zetten, maar dan heb ik het ook gehad. Over twee jaar gaan we weer zei mijn metgezellin....!
groetjes, Janny

inge zei

wow dat blauwe is idd heel mooi om in een grote ruimte te hangen ...

Hannie de Beer zei

Het was zoals je zegt een echt bijzondere belevenis!
Vooral ook om jou in het echt te ontmoeten!
gr. Hannie

meta zei

Volgende keer ga ik ook!

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Jammer dat ik je gemist heb, waren grandioose tentoonstellingen.