zaterdag 2 juni 2012

Lutradur verven en open atelier Suze

Gisteren hadden we met de Artquiltgroep Oost afgesproken, om Lutradur / Polyestervlies te gaan verven met ecoline/zijdeverf/wateroplosbaar krijt bij Liesbeth.
Heel erg leuk om te doen, door water (of scheerschuim) op enig moment toe te voegen krijg je prachtige patronen en vervloeiingen op al dan niet transparante vliezen:


Hier zie je Aart de boel ´manipuleren`:De vliezen wil ik graag gebruiken in de opdracht van Quilten Speciaal om het gescheurde stilleven vorm te geven. Dat wordt inderdaad vrij abstract ;-).

Helaas kon Suze er niet bij zijn, maar dat had een goede reden, want Suze had haar atelier opengesteld tijdens de kunstroute Putten, daar ben ik vandaag nog even gaan kijken:Suze heeft een heel eigen stijl, en weet kleuren prachtig te combineren in een gelaagde techniek, erg leuk om haar werk bij elkaar te zien op deze zonnige dag.

8 opmerkingen:

inge zei

ik zag net in mijn boek over boekbinden dat je evolon kon schilderen met scheerschuim en emilverf ...ik zal het dus ook maar eens uitproberen met zijdeverf en op lutradur ook ... hadden bij Tonny net een workshopje over oa lutradur en transferverf ... ik blog er binnenkort wel over ...

Hannie de Beer zei

Een leuk experiment. Met scheerschuim heb ik nog nooit gewerkt. maar wie weet?

Ook ik was vandaag bij het open atelier van Suze. Prachtig werk! Ook nog bij enkele anderen textielkunstanaars gaan kijken.Erg de moeite waard allemaal een eigen inbreng!

Aart zei

Dank je voor het plaatsen van die aktie foto van mij, nu weet ik weer hoe dat stuk lutrador is ontstaan. Ondertussen heb ik het bedruppeld met gele acryl inkt, ziet er veel leuker uit nu.
http://quiltaart.blogspot.com

Beth zei

Aart had a good drip going. I'd like to see the pictures after the yellow!! What a beautiful day for an open studio with Suus.

Els zei

Scheerschuim ???? wie komt er op zoiets !
Lekker om zo bezig te zijn met verf ... heb je weer leuke lapjes die je kunnen inspireren !
(helaas helemaal geen tijd voor op het moment)

Liesbeth Wessels zei

Ben heel benieuwd wat je er mee gaat doen. Leuk Suus hier te zien. geeft me toch een beeld van haar tentoonstelling. groeten van liesbeth

Suus zei

Het was ontzettend leuk dat je bij mij kwam kijken.Ik heb aan jullie gedacht vrijdag.En de ingelijstje werkjes neem ik vrijdag voor je mee hoor.

christina zei

Jullie zijn weer heerlijk bezig geweest.