dinsdag 29 mei 2012

Collages

Afgelopen zaterdag weer Quilten Speciaal, lesdag 2 met Jette Clover gehad. Veel informatie over kunststromingen. En natuurlijk ook weer aan het werk, een collage maken uit de vrije hand (deze heeft als thema WO I, maar eerlijk gezegd was een thema niet nodig, het ging om de compositie):


Ik vind het maar knap lastig. Maar ik begrijp ook dat je je oog moet trainen in het maken van composities door te doen, en dat het dan heel slim is om met papier aan de gang te gaan.

Thuis maakte ik op ansichtkaartniveau nog een paar collages, en ik krijg zowaar de smaak te pakken:


Later hebben we een stilleven op tafel in een scheurcollage ´gevangen´ en het huiswerk is om hier een quilt van te maken, hoor ik daar het woord uitdaging vallen ;-). In het hoofd broeit het al wel.


Gelukkig mag je het net zo interpreteren als je zelf wilt, nou dan ligt de wereld toch nog open? Wordt vervolgd.

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Niets leuker dan collages maken, zeker met papier zijn er veel mogelijkheden! Ook wij ( Met de Biezenmortelgroep) kregen telkens tussendoor opdrachten om een collage te maken!
Je hebt WOI prachtig verwerkt,en ook je thuiswerkjes zijn erg goed en bijzonder geworden!
gr. Hannie

meta zei

Leuk, hè?

marjolijn zei

Ja, je moet soms even ergens doorheen, maar dan snap je ook waarom je zoiets doet. Ziet er leuk uit hoor. Ben benieuwd hoe je het verder gaat verwerken.
gr. Marjolijn

Beth zei

I very much like what you did. What a thrill have Jette teach a class. I will stay tuned...

Ineke zei

Deze zien er al mooi uit!

Aart zei

Collages maken is erg leuk om te doen. Bij Marjon kregen we vreemde materialen bij je eigen stoffen om dit te doen. Er zat wel een tijd van 10 minuten aan vast, zodat je niet te veel nadacht tijdens het maken van de collage.
http://quiltaart.blogspot.com

Suus zei

De compositie`s zijn erg leuk en je hebt het goed verbeeld. Leuk om van de zomer mee aan de slag te gaan.