zaterdag 12 mei 2012

Ierland

Afgelopen week was ik met oudste dochter plus vriendin naar Dublin omdat ze een werkstage moesten doen in een engelstalige omgeving (ben ik nou de enige die 16 jaar te jong vind voor meisjes om alleen naar Dublin te gaan? Ik vond het tegelijkertijd een goed excuus voor een leuke trip ;-).

We hadden via internet, een appartement in een prachtig oud landhuis gevonden.


Internet was trouwens wel de rode draad tijdens deze trip want de dames zochten werkelijk alles op. Waar ze moesten shoppen, speelden tomtom voor mij (want de meegebrachte nederlandse tomtom hield geen rekening met linksrijden....), hadden contact met hun andere iwork-klasgenoten over de hele wereld via facebook, etc. Ik heb het met mijn ANWB-boekje in de hand met verbazing bekeken en er tegelijkertijd ook van genoten.

Op advies van Marjolijn ben ik nog naar het Book of Kells gegaan in Trinity College, een 300 jaar oude bibliotheek. Echt een aanrader. En als je dan toch in Dublin bent, ook een bezoek aan het National museum is de moeite waard, met name de lokatie Arts & Decoration, ik zag een prachtige expositie over Eileen Gray. De dames wilden voor dol naar The Human Body Exhibition,.
Hoe knap en integer ook gedaan, ik bekijk liever kunst dan dwarsdoorsnedes van mensen...En natuurlijk heb ik ook nog wat aan quilten gedaan deze week, ik had overdag immers de tijd.
De monoprintlappen van de eerste dag Quilten Speciaal zijn verwerkt tot een achtergrondlap (door een collage te maken van mooie stukken) en daarbovenop ben ik bezig geweest met kantjes. Het thema was ´Ik zal het nooit vergeten´ en we mochten nog 1 lapje extra en transparante stofjes erbij gebruiken.

Ik heb me voorgenomen om meer in series te gaan werken, zodat niet de eerste direct de mooiste hoeft te zijn, want dat werkt echt als een enorme berg. Dus nog een groene variant gemaakt en nu bezig met een transparante variant:
Ik ga er vooralsnog niks bij uitleggen of zeggen. We moesten ook nadenken wat een titel of een artist statement deed met je werk, en ik denk dat het helemaal geen kwaad kan als je de kijker wat ruimte geeft om er een eigen verhaal bij te bedenken. Dus bij deze ;-).

Na de regen in Ierland, is het ook weer heerlijk om terug te zijn in zonnig Nederland en ga ik vandaag weer eens in de verfschuur kijken.

Last week I made a trip to Dublin, lots of nice things to see. While my daughter and her friend were gaining some work experience at an insurance company, I enjoyed making a small serie of mini-quilts with the theme ´I will never forget´. No explanation, so you can make up your mind what you see in it ,-).

13 opmerkingen:

carina zei

Stoer hoor om zo links te rijden, en leuke trip met je dochter en vriendinnetje!. Lekker weekend groet carina

Aart zei

Fijn dat jullie een goede week hebben gehad!
Je werkjes vind ik interessant, je hebt gelijk dat je meer in series gaat denken.
http://quiltaart.blogspot.com

Hannie de Beer zei

Een leuke trip! En knap hoor, om links te rijden. Wat een leuke uitstapjes heb je gehad. De bibliotheek en vooral de expositie van Eileen Gray. Ik heb een tafeltje en lamp van haar ontwerp. ( een remake) Prachtig!

Maar vooral mooi je werkstukken voor QS .Prachtig zeg, en heel goed om in serie te werken!
We zullen er zeker nog meer van zien en horen?

Janny de Roo zei

Ik vind het helemaal niet ouderwets dat je met je dochter mee bent gegaan....! De meeste moeders hadden dat wel gewild denk ik en jij DEED het gewoon...! Super ! Erg leuke prints Nienke.

Beth zei

Sounds like you had a lovely time and I like your series. The work on the red and green circles was very successful.

Anoniem zei

Je serie voor QS zijn goed zeg. Mij lijkt het werken in een serie heel lastig,maar ik ben stiekem een beetje jaloers op je resultaat.
miekequilt

marjolijn zei

Gelukkig weer heelhuids thuis. En ja, 16 jaar, vind ik ook nog heel jong. Maar ik denk dat wij daar op ons 16e ook heel anders over dachten!
Leuk dat je wat adviezen hebt opgevolgd. Ook nog naar de Wicklow mountains geweest?
Prachtig werk ben je aan het maken. Vooral die met groene en rode bollen vind ik prachtig.
"lekker bezig" zeggen ze hier dan.
gr. Marjolijn

Marijke zei

Oohh wat een mooie serie zeg!
Je eerste opdracht is goed gelukt.

janneke zei

Zo te horen was het een heerlijk weekje.
Je quilts zien er spannend uit. jammer dat het vergroten van de foto's niet wil. Ik ben zo nieuwsgierig wat... en hoe je het hebt gedaan.

christina zei

ug, wat moet ik aan bovenstaande dames toevoegen?

Ineke zei

Alles is hier al gezegd en ik ben het ermee eens.

mia zei

Leuk om te lezen hoe je trip met de dames was, mooi werk waar je mee bezig bent, gr.mia

Suus zei

Oh ik moet weer helemaal bij lezen zie ik. Leuke trip zo en je werkjes vind ik prachtig. Goed bezig zeg.