zaterdag 23 juni 2012

QS dag 2

Een maand geleden hebben we onder leiding van Jette Clover een stilleven op tafel in krantenpapier ´gescheurd´ en de opdracht was om daar een mini-quilt van te maken.
Ik heb er wel even een paar dagen over na moeten denken. Deze les draaide natuurlijk om het herkennen van vormen, maar door het scheuren ervaarde ik het thema net zo sterk als ´vervorming´.
In dezelfde lijn, besloot ik uiteindelijk om de vormen over te trekken, vervolgens het totale oppervlak te fragmenteren in verticale banen en her en der wat lijnen weg te halen (´vervorming van het beeld´):


Links zie je de gescheurde compositie, rechts de lijntekening en in het midden de uitvoering in stof, waarbij je vaag nog bepaalde vormen in het stilleven herkend. (Ik heb hier de geverfde lutradur gebruikt die we olv. Liesbeth gemaakt hadden.)


Daarna wilde ik het nog een keer in meer mijn eigen kleurenpalet uitvoeren:

Ik ben er wel tevreden over, ik wilde het beeld van het stilleven ´vervormen´ en er spanning in krijgen, en dat is gelukt ;-). Misschien iets teveel maar hey, daarvoor zijn het ook oefenstukken in een mooie maat om iets uit te proberen. Op naar de volgende opdracht!

13 opmerkingen:

marjolijn zei

Wat een leuke "uitprobeersels". Volgens mij heb je ook de techniek toegepast die je in Zeeland hebt geleerd. Leuk hoor om dingen te gaan combineren. Daarom doe je al die cursussen en zo iets eigens maken.
gr. Marjolijn

Liesbeth Wessels zei

Ziet er geweldig uit. Die met lutradur is meer bij het ontwerp. Jouw eigen kleuren is een knaller. groeten van liesbeth

Ineke zei

Mooi resultaat maar voor mij ziet het er erg ingewikkeld uit.Succes!

Hannie de Beer zei

Heel goed, jou interpretatie van het stilleven! Helemaal van jou vind ik de kleurige versie. Heel bijzonder en abstract! Ik dacht bij je eerste werkje ook meteen aan de cursus in Zeeland?

Janny de Roo zei

Ik vind die knalkleuren (natuurlijk) ook het mooist....! Leuk experiment !

Beth zei

I like the way you think!

els zei

Prachtige resultaten. Je eigen versie spreekt me het allermeest aan. Heerlijk toch om zo "verplicht" creatief te moeten zijn.

Anneke van Diggelen zei

Zien er weer goed uit !!!!!!!

Groetjes Anneke

janneke zei

Ik vind in het 2e ontwerp erg mooi dat je meer gebruik hebt gemaakt van horizontale en vormgevende lijnen.

janneke zei

Ik bedoel de quilt (doorstik) lijnen dus.

Nienke zei

De feedback die ik tijdens de bijeenkomst op dit experiment kreeg, was de volgende: Alles vraagt om dezelfde aandacht. Maak verschil in kleurwaarde, in textuur, en denk er om dat je veel kleinere vakken afwisselt met grotere vlakken. Het is een abstractie, prima, maar abstraheer het niet te systematisch. Ik ben erg blij met die feedback!

christina zei

Jouw manier van denken en vervolgens zoals je het uitwerkt vind ik helemaal nienke.

De eerste vind ik heel subtiel en ook al zijn het niet mijn kleuren, ik vind em zeker de moeite waard.

Christel Sins-Camp zei

Heel mooi om te zien hoe je van het één naar het ander komt.
Ga je aan de hand van de feedback nog een derde variant maken?