woensdag 27 juli 2016

Kleurencirkel verven
Even geleden maakte Els van het Kunamola blog me attent op de online workshop die Melody Johnson ging geven:

I have been making fused fabric quilts for what seems like a zillion years, and have taught my techniques all over the place, and wonder how many fusing converts have resulted. I am looking for a group of players who want to focus on fusing and would like to do something with me online, where I could demo/teach/play without having to pack a bag and go to the airport. Anyone interested?
It's FREE.


Melody Johnson volg ik al heel lang, ze deelt veel online, verft en brei, kortom, helemaal mijn type ;-). En haar kleurrijke werk vind ik echt geweldig met al die handgeverfde stoffen. Dus dit was een buitenkansje. De aanmeldingen stroomden snel binnen (> 200!) en dus besloot Melody om de online course op een apart blog aan te gaan bieden en dat iedereen aan kan haken zonder aan te melden. Dat blog heet: http://focusonfusing.blogspot.nl/  en er staan al twee lessen online die beide de moeite waard zijn.


Om met een basiscollectie stoffen te kunnen starten, hebben we een verfdagje georganiseerd, met Els en Greetje. We hadden een prachtige zonnige en gezellige dag!


Natuurlijk moest er eerst wat geijsverfd worden maar hoofddoel voor mij was om mijn kleurenwiel van 12 kleuren nog eens uit te breiden met een lichtere en een donkere variant en daar ben ik voor 90% in geslaagd, nog even doorpuzzelen. 


Waar ik zeker heel blij mee ben zijn die donkergelen bovenin. Iedereen die wel eens geprobeerd heeft met Procion MX of Drimarene-K geel te verdonkeren met zwart eindigt in grauwgroen omdat het zwart een blauwige ondertoon heeft. Een tijd geleden las ik ergens iets over het verdonkeren van de kleur met de tegenoverliggende kleur in de kleurencirkel. Voor geel zou dat paars moeten zijn. Dus deden wij bij het geel, een beetje fuchsia en een beetje turquoise. (Voor de hardcore ververs, op 18 ml. geel, 05 ml. Fuchsia en 0,25 ml. Turquoise voor een fat-quarter, 10% oplossing). Prachtig cognacbruin. Nu ga ik me nog over de oranje en groenen buigen.


Hoe dan ook,  deze stapel is een plezierig FQ startpakket voor deze online cursus bij Melody. 


Vrijdag vouwen we weer verder, dit is voor tussendoor ;-).

5 opmerkingen:

Eke zei

Een gezellige dag met prachtige resultaten. Leuk dat jullie Melody Johnson gaan doen, mooi kleurrijk werk, met strakke lijnen. Succes!

Gus en Juul zei

Wat ziet die kleurencirkel er toch weer mooi uit! Ik heb nog nooit van Melody Johnson gehoord en ga eens gauw kijken op haar blog.

Yvette zei

leuk om je gedachtegangen te volgen..en je link ga ik snel bekijken!

miekequilt zei

Wat een mooie kleuren heb je weer. Leuk om weer een cursus te volgen, hopelijk krijgen we er op je blog iets van te zien.

christina zei

Met de complementaire kleur verdiepen zei Colette ook. Weet je nog, die schaduw op de benen van die mooie dames van jou? Trouwens, bedankt voor de leuke blog van Melody. Heb er van genoten