zondag 2 augustus 2015

Ecoprint op het FireblogDeze maand ben ik weer host op het And then we set it on fire blog. Ik heb dat andere jaren ook gedaan en het helpt je om een maand heel geconcentreerd aan een onderwerp te werken en je kennis erover te verdiepen.

Terwijl mijn natuurlijke stijl is dat ik nog wel eens wegfladder omdat er zoveel leuks te ontdekken valt. Zo wil ik morgen, met tropische temperaturen gaan uitproberen of zonprinten echt werkt als je een kop sojamelk mixed met een theelepel Procion MX en een theelepel soda-ash ;-)

Maar nu even bij de les, ik heb op facebook toegezegd dat ik op het verfvirus blog de NL versie van de ecoprintblogs zal bijhouden. Dat ga ik proberen vol te houden, al was het maar omdat het een stuk eenvoudiger in het Nederlands schrijven is. Toch heb ik een volle maand dus vergeef het me als ik soms wat posts bundel of er snel doorheen fiets.

Ik ga op maandag, woensdag en vrijdag posten, te beginnen deze week met de benodigde materialen. Die reuze meevallen, en het is deze maand de maand dat de bomen volwassen bladeren hebben dus als je mee wil doen, is dit het geschikte moment!

Tot morgen!

5 opmerkingen:

Eke zei

Stoer hoor, en ook nog tweetalig. Ik ga je zeker volgen, op beide blogs, en wens je heel veel succes. Altijd spannend printen op katoen, ik hoop veel van je te leren en mijn resultaten op katoen te verbeteren,

Aart zei

Voor zover mijn agenda het toelaat wil ik met je meedoen. A.s. week 5 dagen naar Birmingham, maar mijn tablet gaat mee, het hotel heeft wifi!
Een losse vraag, waar ik waarschijnlijk wel antwoord op krijg, wat is de werking van sojamelk op de stof?

Nienke zei

Heerlijk Aart naar Birmingham!! Sojamelk zorgt voor een betere binding van de katoenvezel met een kleurstof bij ecoprint. Waarom het bij zonprinten werkt, is onderwerp van discussie (en ik moet het ook nog controleren). Het lijkt erop dat het bij Procion MX juist als 'vertrager' werkt waardoor de zon de kans krijgt de verf onder het blad vandaan te halen. Maar bij natuurlijk verven werkt het dus als bindmiddel. Daarom hou ik zo van verven #onvoorspelbaar vaak.

Hannie de Beer zei

Met de prima uitleg die ik al eens van je kreeg, sta ik op het punt, om de rolletjes te gaan maken. De lappen staan al enkele dagen te weken!

miekequilt zei

Ik doe niet mee, maar ga alles wel volgen. Wat een fantasie hebben mensen: sojamelk om te verven. Ik vind het allemaal geweldig.