donderdag 9 oktober 2014

Onder water in Leerdam

Afgelopen vrijdag was ik een dagje in Leerdam met de QS11 leden, ter inspiratie voor het komende seizoen, het 'Onderwater' arrangement.

We begonnen in het glasmuseum waar de expositie 'Onder water' te zien was, (glas)kunstenaars die zich hadden laten inspireren door het onderwater leven, prachtig!Daarna anderhalf uur ademloos naar de glasblazer zitten kijken, wat een mooi maar helaas steeds zeldzamer wordend beroep:


En tot slot, naar de 'bron' van het onderwaterthema, de Aquazoo. Nou had ik daar een beperkt beeld bij ((25 grote aquaria, in stand gehouden door een aquariumvereniging) maar wat was dat gaaf. 

Met wat we daar gezien hebben, kunnen we weer volop aan de slag, een inspirerende dag vol indrukken!

PS. De Aquazoo is beperkt open dus check eerst de openingstijden mocht je er ook een bezoekje aan willen brengen!

4 opmerkingen:

Eke zei

Geweldig hè, dat glasblazen. In Ebeltoft in Denemarken zit ook een prachtig glasmuseum. Niet groot, maar mooi werk en een indrukwekkende film over het blazen en gieten. Voor als je eens richting Noorwegen gaat misschien?

Hannie de Beer zei

Heel bijzonder, ik krijg na verschillende keren toch nooit genoeg van het glasblazen, en het Glasmuseum heft vaak heel bijzonder exposities! Maar wat leuk ook de Aqua zoo! Lijkt wel wat op de aquaria in Artis?

els zei

Glasblazen en glaskunst blijft toch altijd heel bijzonder. De plaatjes van de Aqua Zoo passen helemaal in mijn onderwater thema.

Jo Huijsman zei

Leuk dat jullie met QS11 leden gezamenlijke activiteiten hebben.