woensdag 1 oktober 2014

Van alles wat

Ik had beloofd foto's van  de expositie 20 jaar exposanten tijdens EPM te laten zien, maar Berninablogster Gudrun Heinz heeft daarvan een prachtige reportage op het Berninablog gezet.

Laat ik alleen nog wat van mijn favorieten delen. Het thema van deze expositie was 'een ouder werk en een nieuw werk' te exposeren.

Deze van Katie Pasquini Masopust bijvoorbeeld:


Of deze van Mirjam Pet-Jacobs:

(Zo stoer dat ze echt een quilt uit 1987 toonde!
En bijzonder, ook die was in z'n soort al erg goed gemaakt....)


En deze heeft de meeste indruk op mij gemaakt, hoewel ik helaas de naam van de kunstenares kwijt ben geraakt.
De linker is een interessant stadsbeeld, waar voor je gevoel niet meer zoveel aan toe te voegen is. Knap gemaakt, interessante technieken gebruikt, prettige kleurstelling. Tot je de rechter erbij ziet en begrijpt waar nog waarde toegevoegd kan worden. Ander perspectief, andere kleurstelling, dramatischer, dynamischer, sprekender. 


Ook dit was weer een geweldige expositie.

Maar ook in eigen land is het nodige moois te zien:Gisteren was ik al even bij EAQVIII in museum Twentse Welle in Enschede, ook dat is een aanrader, heel diverse artquilts, ieder mooi op een eigen manier. De manier van exposeren is ook heel erg mooi. Daarnaast textielwerk van studenten van DIY Textile school in de vrij toegankelijke ruimtes en het restaurant, inspirerend!


Met zoveel moois te bekijken, zou je zelf nergens meer aan toe komen! Maar gelukkig is dat niet zo, de komende maand is het Fireblog gevuld met Shibori-experimenten, van mij en van nog 5 andere experimenteer-liefhebbers. Elke dag delen we een experimentlapje dus 'stay tuned':PS. En mocht je het gemist hebben, lees dan de posts van Mags Ramsay gedurende de septembermaand nog eens, alles over werken met Acrylpaints, fantastische tutorials met veel foto's!PS 2.Nog een leuke anekdote, Marjolijn mailde me laatst dat in haar Facebook tijdlijn stond dat ik een 'vuurwerk'bedrijf had geliked. Nou dat is echt het laatst mogelijke, maar ze hadden kennelijk een link gevonden tussen mij en het 'And then we set it on fire' blog... hahaha!

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Fijn, dat je ons dit nog even laat zien, en dank voor de links.
De tt in Enschede staat nog op mijn lijstje , ik gaf me op voor het symposium .
Mooie kleine werkjes ook op de laatste foto!

miekequilt zei

Ik verheug me op de herfst, niet meer zo warm dat je steeds buiten wilt zitten, maar eindelijk weer energie om, geïnspireerd door o.a. jouw blog, aan de gang te gaan.