dinsdag 7 oktober 2014

Sculptural Felt International Expositie

Ja inderdaad, mijn leven hangt van de uitstapjes aan elkaar ;-), zo was ik afgelopen weekend bij de expositie Sculptural Felt International in het museum in Nagele.

De langverwachte tentoonstelling “Sculptural Felt International, we felt like crossing borders……” start op 7 september in Nederland, en zal tot 23 november in Museum Nagele, en van 18 januari tot 12 april in Museum de Kantfabriek te zien zijn. In 2015 gaat de reis verder door Australië. Samengesteld door Kitty Korver, is het de eerste tentoonstelling van dit type en heeft het al heel wat stof doen opwaaien in de wereld van de textielkunst.
Sculptural Felt International brengt het werk van twaalf kunstenaars uit vijf landen samen die viltobjecten en installaties maken. Ieder van hen overschrijdt op één of andere manier de grens tussen vilt en andere disciplines, technieken, materialen of begrippen, en plaatst vilt zo in een heel moderne en vernieuwende context.
(bron: Vezel.org)


Mooier kan ik het niet verwoorden! De initiatiefneemster Kitty Korver was zelf ook aanwezig en heeft ons verteld over haar werkproces en hoe de tentoonstelling tot stand is gekomen:Dat vilt en stiksels toch echt wel samen gaan bewijst Rebecca Howdeshell


Ook het werk van de koreaanse Chung-Im Kim blijft intrigeren;en natuurlijk Marjolein Dallinga 


En dan heb ik nog maar 4 van de 12 textielkunstenaars genoemd. Kortom, de moeite van een bezoekje zeker waard (Nagele ligt in de Noordoostpolder).

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Lijkt mee een super tentoonstelling! Ik ga toch proberen om er heen te gaan.
Dank voor je info.

miekequilt zei

Bedankt voor de tip. Ga ik zeker tijd voor vrij maken.

Aart zei

INTERESSANT!!!

Anoniem zei

ik wacht tot Horst, iets meer in de buurt. Is er niet ook een boek (je) van de exposanten? Dacht dat ik dit gezien had.