donderdag 24 juli 2014

Nieuw boek over verven met Procion MX

In de wereld van Procion MX stofververs, kun je grofweg twee groepen onderscheiden: zij die afmeten en zij die dat niet doen ;-). Natuurlijk hoor ik bij die eerste groep, tot op de komma nauwkeurig zelfs. Omdat verven veel werk is, omdat verf duur is, en omdat ik wil krijgen wat ik voor ogen heb nadat ik er zoveel tijd en energie in heb gestopt.


Een tijd geleden vroeg Diane Franklin (bekijk vooral ook even haar werk) mijn medewerking aan een (e)boek wat zij aan het schrijven was over Procion MX. Niet alleen heeft ze een aantal foto's van mij gebruikt, ook de verfpyramide, zoals in eerste instantie door Elin Noble beschreven, heeft ze in het boek nauwkeurig en met recept beschreven:

http://dianewfranklin.com/dyeing-alchemy/

Het boek heb ik als één van de eerste mogen 'reviewen', en ik was onder de indruk. Alles op een rij over Procion MX, tot de kleinste details zodat je begrijpt wat er precies gebeurd onder je handen en in de emmer nadat je exact hebt uitgerekend wat je nodig hebt. Bovendien maakte ze er een werkboek bij die de calculaties eenvoudig voor je doet.

Kortom, een aanrader van 94 pagina's (plus 38 werkboek) en met de begeleidende foto's van werk van zelf vervende artquilters, ook bijzonder inspirerend om direct mee aan de slag te gaan. Ik vul de potten vast!In het engels heb ik het zo verwoord:

“All you ever wanted to learn about Procion MX Dyes, and even more. This book covers the basic steps in detail, describing the main principles of dyeing in the primer, and it takes you by the hand in the workbook. The ‘makes life easier’ calculators give you the reassuring feeling that you know what you’re doing and help you reproduce results in the future. After giving you a complete understanding of the basics, the book then inspires you to explore other ways of dyeing.

Even though dyeing is often a big surprise journey, it’s even more rewarding if the final results are close to what you are looking for. That’s why this dye book, is not just a dye book. It’s a real guide. Don’t let anyone tell you that dyeing is just ‘good luck’ and that is impossible to repeat your results. All you have to do is study this book and build your sample collection with it!”

9 opmerkingen:

Aart zei

Zeker een aanrader om in de kast te hebben staan en te gebruiken!
http://quiltaart.blogspot.nl

marjolijn zei

Dit is dus weer een echte "must have". Alleen als ebook verkrijgbaar of ook als echt boek? ik zal eens op zoek gaan.

Suus zei

Zeker een musthave. En helemaal na jouw revieuw.

Nienke zei

Is alleen een ebook, enerzijds helaas aan de andere kant puilt mijn boekenkast uit en kan er op de tablet altijd wat bij ;-).

Hannie de Beer zei

Wat goed Nienke.
Zo werpt al je werk wat je steeds doet met verven ,zijn vruchten af!

janneke zei

Dat lijkt me een geweldig boek! Ik ga gauw op zoek....

Jo Huijsman zei

Wat ben jij toch een verf goeroe, leuk dat je kennis ook in dit boek wordt gebruikt.

Corinne Zambeek-van Hasselt zei

Dit lijkt me een geweldig boek. Wat ontzettend goed dat je er aan meegewerkt hebt. Weet je soms of het ook in het Nederlands op de markt komt?

christina zei

Het zou ook tijd worden dat jouw kennis wereldwijd wordt gedeeld. Fijn dat je nu met naam en foto's in het boek wordt genoemd. Die erkenning verdien je ook. Kan me voorstellen dat je reuze trots bent. De erkenning verdien je gewoon