maandag 14 juli 2014

Workshop met Dionne Swift - Lijnen op Textiel

De afgelopen twee dagen kon ik mij weer onderdompelen in een workshop, dit keer van Dionne Swift, Drawing for Textiles bij Hawar in Oldeberkoop.

Doel van deze dagen was om los te komen van vooringenomenheid mbt. hoe iets er uit moet zien, en lijntekeningen te maken die geen last hebben van onze 'control'neigingen. Boeiend, en allerminst eenvoudig.


De eerste dag kregen we allerlei oefeningen aangereikt om zover te komen. Op dag twee stond de naai- en punchmachine klaar om de vertaling naar textiel te maken, maar stonden we feitelijk opnieuw voor dezelfde uitdaging, omdat je ook achter je naaimachine ingesloten patronen kent over hoe je lijnen in je werk weergeeft.

Na een verkenningsronde ten aanzien van de mogelijkheden langs de opgestelde machines, een eerste poging gedaan om een (deel van een) lijntekening van een dag eerder om te zetten in textiel. En wat is goed kijken dan toch lastig, terwijl het wel het verschil maakt tussen 'een' lijntekening, of een interessant werk.


Het enige kleurrijke deze dagen was de overheerlijke lunch ;-):


Veel geleerd, veel om mee aan de slag te gaan. En mocht je het dit jaar gemist hebben, de reacties waren zo goed op haar workshop dat ze volgend jaar zomer terugkomt en dan waarschijnlijk voor langer, aanrader!

PS. Haar werk is nog te zien bij Hawar, gedurende de 'Open Stal' een kunstroute gedurende de komende maand (12 juli t/m 10 augustus) in het dorp Oldeberkoop


7 opmerkingen:

YDéé zei

De volgende stap wordt het vast houden van al het geleerde! Het heeft mij in ieder geval veel stof tot nadenken gegeven.

Hannie de Beer zei

Een bijzondere workshop, waar je veel kanten mee uit kunt. Lijkt me geweldig om te doen. Jammer dat het voor mij echt te ver is!

christina zei

Jullie hebben in een borduurring gewerkt zie ik. Dat is helemaal moeilijk werken. Want je komt vrij snel tegen de rand aan. Ben heel benieuwd hoe je je nieuwe kennis gaat toepassen.

Antoinette zei

De tentoonstelling bij Hawar van Dionne is prachtig! Zeker een aanrader om naar toe te gaan. en volgend jaar kom ik graag naar haar workshop bij Hawar. Zal hun agenda in de gaten houden.

marjolijn zei

Klinkt heel interessant. Dit jaar zat het er niet in. Ik hou volgend jaar zeker in de gaten! Ben natuurlijk heel benieuwd wat jij daar hebt gemaakt.

Jo Huijsman zei

Dit was weer een feestje Nienke. In augustus ben ik in Friesland en dan ga zeker naar de open stal dagen.

miekequilt zei

Ik ga me maar aanmelden voor de Nieuwsbrief van Hawar, die hebben ze vast. En dan ben ik volgend jaar op tijd om me aan te melden.