vrijdag 23 mei 2014

Van alles wat

Na de Pojagi Workshop, eerst maar eens gekeken of de dunne linnen goed wilde verven, maar natuurlijk!En inmiddels zitten de eerste blokjes al aan elkaar, ik vind het erg leuk om te doen met de hand:


Het lijkt eenvoudig maar het is vrij lastig om het recht van draad, met de hand netjes in elkaar gevouwen aan elkaar te naaien, des te groter het plezier als het lukt. 

Martha kwam ook nog even langs, ze had nog geen tijd gehad voor de Pojagi want zat midden in een 'Storm at sea', voor de niet traditioneel-quilters onder ons, dat is de naam van een block, die met zelfgeverfde lappen en een uitgekiende inkleuring  dit pareltje maakt:En ik vond nog tijd om te oefenen met de BSR voet.... Even opbiechten: omdat ik een controlfreak ben, heb ik best wel moeite met het naaien met de BSR-voet van Bernina. Dat de voet bepaalt wanneer het gaat naaien en wanneer niet, vond ik vrij onacceptabel ;-). Maar bij elke quilt die ik opleverde zei Marjon Hoftijzer weer 'zeker niet met de BSR zo te zien'. Dat was mijn eer toch ook te na dus nog een keer goede instructies van Marjon gekregen en de afgelopen maand  elke dag een tijdje geoefend met de BSR. En ik kan zeggen, we zijn vrienden geworden ;-). Na 2 hele dagen aan een groot project gestikt te hebben maar die kan ik hier nog niet laten zien. Ondertussen probeer ik het bij te houden en maakte ik twee kaarten die goed van pas kwamen:


En 'Wat-summe-nu-gaan-doen' zei mijn jongste dochter dan altijd. Nou, galappeltjes verzamelen. Ik woon op een mooi stukje Veluwe met tal van eikenbomen die vol zitten met galappeltjes.


Dit weekend ga ik hier eens even wat mee experimenteren op katoen nadat ik me uitgebreid ingelezen heb. Maar eerst ga ik eens even bij Suze kijken die weer meedoet met de Atelierroute Putten dit weekend!

6 opmerkingen:

Aart zei

Eerst Martha een pluim geven!!Daarna jou, werken met de BSR vergt wat oefening, maar als je het eenmaal gewend bent is het heerlijk. Welke heb je gebruikt BSR-1 of BSR-2?
Doe Suze de groeten van me, mijn weekend zit vol, morgen naar Eindhoven om de andere leden van De-Uitdaging te ontmoeten en zondag mijn moeders verjaardag vieren.
http://quiltaart.blogspot.nl

els zei

Je bent weer lekker aan het werk. Als je eenmaal gewend bent aan die BSR voet wil je niet anders. Je Pojagi wordt mooi en de kaarten zijn prachtig.

Hannie de Beer zei

Een kleurig gezicht de emmertjes op het gras! Een compliment vaan Martha, en ook voor jou Pojagiwerk. Keurig gedaan de steekjes! Wist je dat er supersmal tape is om mooi recht te blijven met handquilten en naaien?

Beth zei

I love your colorful cards. They remind me of peonies. The storm at sea is wonderful as well. Love that traditional pattern. What are galappeltjes?

marjolijn zei

Beeldschone kaarten! En ik zal me ook weer eens gaan bekwamen in de BSR. Vind jij hem met de poplin wel fijn werken? Iets grovere stof werkt meestal fijner, volgens mij.

Jo Huijsman zei

Tjonge wat ben jij goed bezig. Al mijn energie en tijd gaat op dit moment naar de tuin.