dinsdag 6 mei 2014

Saba

Waar een beetje rondverven je al niet brengt, die opmerking van Christina is wel een schot in de roos. Want ik ken Els alleen van de blogwereld. Vorig jaar kwam Els een keertje bij me verven en eerlijk is eerlijk, ik wist nauwelijks waar Saba lag. Haar verhalen over het eiland en over de mola's vond ik wel heel erg boeiend. Dus toen jongste dochter een buitenlandstage van een week moest doen, trok ik de stoute schoenen aan om Els te vragen of we samen naar Saba konden komen.


Nou de deur stond wagenwijd open, Els en Gied stonden ons op het vliegveld met champagne op te wachten! Dat overkomt mij niet wekelijks, niet jaarlijks, eigenlijk is me dat nog nooit overkomen ;-).


Maar het was de voorbode van een 8 daagse onderdompeling in het prachtige eiland Saba, de rust, het prettige klimaat, de enorme gastvrijheid van Els en Gied, de bijzondere planten en dieren, en een spectaculair uitzicht. Waar je ook staat. Want Saba is één grote berg, Ok, anderhalve berg. Maar waar je ook bent, het uitzicht is overal spectaculair, (en de weg kent hellingshoeken tot 45 graden ...). Els en Gied wonen op een prachtig punt, en niet een ''room with a view' maar alle 'rooms with a view'. Alle terrassen ook trouwens. Ja daar rechts is de oceaan, inderdaad....


En ja, ook vanuit het atelier van Els heb je uitzicht over de oceaan. En links en rechts regenwoud. Met leguanen, gekko's en tal van mooie vogeltjes en vlinders. 


Kijk, deze noemen ze Sjakie en die zit elke dag op ooghoogte in een boom voor hun terras:

Een vensterbank is in dit huis ook bepaald niet nodig want de kamerplanten groeien op mensformaat in de directe omgeving: 

Els en Gied stonden elke dag klaar om ons weer een mooi stukje Saba te laten zien, paden berg op en af, door regenwoud, over lavarotsen, door het oude dorp, en naar de stage-adressen van Hester:


 Die hier ook buitengewoon van genoten heeft:


Nadat ze bekomen was van de schrik van de landingsbaan, dat wel, (klik op de foto en zie in de verte de beperktheid van de landingsbaan. Landt alleen bij tegenwind trouwens. Maar dat hoorden we gelukkig pas later ;-)


Schilderen gingen we ook met Els. En of we al niet in katzwijm lagen van dat huis en dat atelier, kijk eens hoe hun schilder'hang'plek er uit ziet.


Ja daar kun je zwemmen inderdaad, glashelder water, en er zwemmen prachtig gekleurde vissen met je mee. We hebben geprobeerd er iets van vast te leggen:


We waren eerst een paar dagen in New York geweest, ook erg leuk, maar het contrast kon niet groter zijn, zoek de verschillen:En dat allemaal in 2 weken tijd, we zitten vol prachtige indrukken en verhalen, maar voor nu moet dit het even zijn, het werk roept weer. En de naaimachine ook trouwens, het kriebelt om direct weer aan de slag te gaan na zoveel inspiratie!

14 opmerkingen:

Eke zei

Ik had op Els haar blog al gezien dat je op Saba was. Kan me voorstellen dat er nu heel veel moet zinken na zo'n prachtige week. En inderdaad, het verschil tussen Saba en New York kan nier groter zijn, twee werelden om van na te genieten en te overdenken. Veel plezier met alle opgedane ideeën.

Janny zei

Geweldig Nienke, wat is dat mooi! Er zullen vast weer mooie werkstukken uit voortkomen.

Hannie de Beer zei

Wat een geweldige reis hebben jullie gehad! Grandioos zoals het er daar uitziet. Ik zag natuurlijk al vaker beelden van Saba, maar jullie hebben het zelf ervaren hoe mooi het is. Nu maar met de opgedane ideeën aan de slag!

Aart zei

Gek eigenlijk dat Saba een stukje Nederland is en dat weinigen het kennen. Zeker een mooie vakantie!
http://quiltaart.blogspot.nl

els zei

Nou maar wij hebben ook enorm genoten van jullie enthousiasme en aanwezigheid.

Marloes zei

Wat een super ervaring!! Zowel new York als Saba .

marjolijn zei

Wat een geweldige ervaring! Jullie kunnen er nu wel even tegen. Maar misschien ook wel bijkomen van alle indrukken.

Jo Huijsman zei

Dank voor je prachtige verslag, zo beleven wij jullie reis een klein beet je mee.

Suus zei

Wat een prachtige (werk) vakantie moet dat geweest zijn, puur genieten dus. En oh wat een prachtige plek. Leuk om je verslag te lezen.

Beth zei

How wonderful! What a great vacation. Art is where you find it!!

Anoniem zei

Nou, dat was zeker een supervakantie bij Els! Wat mooi is het daar!

mia zei

Wat leuk om op die manier een stage gemogen lopen, Geweldige ervaring is dat. Wat een lieverds zijn els en haar man om jullie zo te verwennen.

Marrie-jette zei

Heerlijk voor je!Het is een beetje ver anders wist ik het wel...

christina zei

Wat een mooi verslag. En een prachtige reis; om nooit te vergeten!