zondag 18 mei 2014

Pojagi workshop met Silvia Bos

Afgelopen vrijdag was het weer eens tijd om een nieuwe techniek te leren ;-), dit keer de Koreaanse techniek Pojagi door Silvia Bos, georganiseerd ism. Marjon Hoftijzer.


Ik vind vooral het werk op deze foto erg mooi maar dat is met ingezette hoekjes dus voor gevorderden... we beginnen maar eens bij de basis ;-). Silvia had veel werk bij zich, en dat vind ik nog wel het allerleukste onderdeel van een workshop, dat de maakster zelf tekst en uitleg bij haar eigen stukken geeft!

Pojagi is vooral mooi als er licht door kan vallen.Silvia heeft van alles verteld, over de techniek, de verschillende materialen en de verschillende manieren om tot een goed resultaat te komen. 


Iedereen was zeer gemotiveerd om deze techniek te leren. Maar aangezien je het pas echt leert als je zelf aan de slag gaat, hebben we een proeflapje gemaakt met verschillende technieken:Is dat alles? Ja en nee. Ja dit hebben we gedaan op de dag zelf, en met alle informatie erom heen vond ik dat bijzonder waardevol. En nee, het is niet het eerste en laatste wat ik zal maken. De bonus is dat je een patroon van Silvia kreeg en materialen erbij kon kopen om je eigen Pojagi te maken waarbij ze ons ook op weg wilde helpen (maar wij eerder meer kennis wilden opzuigen dan beginnen).
Ik ben natuurlijk ook te eigenwijs om haar patroon exact na te gaan maken en bovendien wil ik de verfpotten eens kennis laten maken met het basismateriaal, linnen of ramie.Dat lijkt me een mooi doel voor deze zonnige zondag!

9 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuk om weer eens een andere techniek te leren, en het verven is jou wel toevertrouwd! Overige, linnen verft prachtig. Ik zal je een adres geven voor antiek linnen .
Ik stuur het even per mail.

Aart zei

Ziet er interessant uit, ik ben benieuwd naar jouw eigenwijze resultaat.
http://quiltaart.blogspot.nl

Beth zei

That looks like so much fun. Wish I could drop by and dye and sew with you!!

marjolijn zei

Een prachtige techniek. Heb ik ooit ook eens gedaan, zelf linnen en ramie verven lijkt me ook heel interessant.

Christel Sins-Camp zei

Weer wat nieuws geleerd, zie ik! Prachtig met dat tegenlicht!

Jo Huijsman zei

Ik weet zeker dat je er een eigen feestje van gaat maken. Het zal vast mooi worden.

els zei

Ben erg benieuwd naar je verfresultaten.

janneke zei

Leuk, een nieuwe techniek. Zo te zien met de hand?
En je resultaten gaan we vast nog wel zien.

Wilma zei

Ik heb je proeflapje gezien en ben benieuwd wat het resultaat is na een verfbad. Jou kennende ga je er zeker nog mee aan de slag. Met de hand, lekker voor de (zomer)vakantie?