zondag 6 oktober 2013

Weer aan de slag

Na mijn eindwerkstuk voor Quilten Speciaal was de energie echt even op. Ik heb september gebruikt om overal mooie quilts te zien en kreeg daar heel veel inspiratie van. En nu pakken we de draad weer op. A.s. vrijdag komt Artquiltgroep Oost bij elkaar en daarvoor hebben we het thema Reizen afgesproken zoals bij Aart al te zien was. Ik had nog niet zoveel gedaan behalve wat broeden. Vandaag maar eens in aktie gekomen. Deze foto, gemaakt op Lanzarote vorig jaar stond al een tijdje op mijn wensenlijst om iets mee te doen:

 
Met behulp van photoshop heb ik de foto wat strakker gemaakt zodat ik meer houvast aan de lijnen heb. En bovendien een beetje bijgesneden voor een mooiere verhouding (en ja, dan was ik dat electriciteitskastje ook vast kwijt ;-).
 

Dit is nu het uitgangspunt. Ik wilde nog weer eens aan de slag met de techniek die we van Cherilyn Martin leerden tijdens QS, en waar ik de knotwilgen mee gemaakt had. Maar dit keer groot. Om het leven wat makkelijker te maken, verdeel ik de foto in 16 delen van 30 x 30 cm, en ga per blok de quilt opbouwen. Eerst maar eens heel veel roodrozeoranje en zwartgroene snippers gezocht en verknipt:


Hier kun je echt elke snipper nog in gebruiken, dus een ideale techniek om restjes op te maken. Omdat de snippers worden vastgezet door uit de vrije hand te zigzaggen, is het handig om te werken op stik en trek, of een ander wat dikker vlies. Het eerste blok (rechtsonder) was na een uurtje klaar:De complete bloemenstruik ga ik in deze techniek doen, het straatje en de lucht op een andere manier maar eerst dit pad maar eens aflopen. Het quiltseizoen is weer geopend!

14 opmerkingen:

christina zei

dat belooft ons weer heel veel kijk- en leesplezier.

els zei

o wat een heerlijke techniek lijkt me dat. Volgens mij ben je weer met veel plezier begonnen. Ik kijk al uit naar het vervolg. Wat is trouwens trek en strek?

Aart zei

Heerlijk zeker om na rust weer aan de gang te kunnen. Ik ben heel benieuwd, zie het a.s. vrijdag. Succes met het vervolg.
http://quiltaart.blogspot.nl

Hannie de Beer zei

Fijn, om na wat rust weer aan zo'n prachtstuk te kunnen werken! Succes! Een erg mooie techniek.

mia zei

bijzonder ontwerp en thema, kreeg al een voorproefje van Aart, heel spannend.

Liesbeth Wessels zei

Prachtige foto om iets mee te doen. Heerlijk werk toch die restjes verwerken. groeten van liesbeth

Marrie-jette zei

Ik begrijp nog niet zo goed hoe je het gaat maken maar ik wacht maar rustig af.Dan zie ik het wel!

FLUITJESPIET zei

spannend!!!!

Marja. zei

waren mijn woorden, Aart!! (spannend).

Janny zei

Zo te zien is je energie weer helemaal terug! Het ziet er goed uit.

marjolijn zei

Mooie kleuren!

Beth zei

I love the many colors and what an exciting technique. I look forward to seeing this piece!!

Leny Huneman zei

Ik verheug me erop het te zien groeien. Leuk!!!

José zei

Fijn dat je weer zin hebt om met wat nieuws te beginnen.