zondag 13 oktober 2013

AQGO vrijdag

Afgelopen vrijdag hebben we met AQGO olv. Annemiek geëxperimenteerd met organza, katoenen fluweel en een soldeerbout, ik maakte een vogel uit een art deco borduurboekje uit de jaren twintig van DMC.


 

Het werd een beetje stijf en dus de heatgun er na afloop nog maar overheen gehaald, dat is de rechterkant. Je ziet goed het verschil. Nadat ik ook de linkerkant had gedaan, bleek ik bruine vlekken te hebben op het katoenen fluweel, zucht. Ik en een brander, het is geen goede combinatie. Maar niet getreurd, vogel uitgeknipt en je ziet er niks meer van ;-).

Tot slot wilde ik deze link nog met jullie delen:


Op de blokjes linksonder kun je vier verschillende foto's aanklikken.
Hoe ernstig het ook is dat de ijskappen aan het smelten zijn, er komt daarbij bijzonder materiaal naar boven. Je kunt je bijna niet voorstellen hoe ze met weinig middelen zulke complexe bindingen konden maken.

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Hoe dan ook, het is een pracht vogel, heel kleurrijk en zeker bruikbaar!
Prachtige plaatjes overigens.

els zei

Het is een hele mooie vogel geworden Nienke.
Zeer interessante vondsten. Ongelooflijk wat een mooi weefsel!

Suus zei

Mooie vogel hoor en inderdaad niks voor jou met de brander, levensgevaarlijk:) Mooie plaatjes en zo zie je maar dat het onaangename word verenigd met het aangename.

christina zei

het is net een paradijsvogel.

Je hebt het over de linker- en rechterkant? Wellicht vergeten een foto te plaatsen over wat je bedoelt? Of zit mijn hoofd te vol met watten om goed te kunnen begrijpen wat je bedoelt?

Liesbeth Wessels zei

Prachtige vogel. Een paradijsvogel kan niet tegen vuur, de vuurvogel wel. Jammer dat ik het gemist heb. groeten van liesbeth

mia zei

De vogel ziet er heel mooi uit, mooi bewerkt, en dat branden? ach ooit krijg je het in je vingers. Lukt jou best wel.

Leny Huneman zei

Wat verrassend, bijna verast. Creatief je oplossing.