zaterdag 25 mei 2013

Nieuw huiswerk

Ik hijg deze dagen achter mezelf aan. Maar hindert niet, je beleeft nog eens wat nietwaar. Als dit bericht online komt, zit ik bij Quilten Speciaal, les van Maryan Geluk. We hadden een huiswerkopdracht die ik maar voor de helft af heb kunnen maken. Sporen op een vel papier, omgezet in een artquilt, liefst in 2D en in 3D. Nou de 2D is gelukt, de 3D zit nog in de pen.

Dit was mijn eerste uitsnede :

En omgezet in stof, ziet dat er zo uit:


En dit was mijn tweede uitsnede / inspiratiebron.


Die wilde ik graag rustig op de bank maken dus deze is met de kantha techniek doorgequilt. Heerlijk rustgevend en een mooi effect.


Voor de 3D quilt heb ik de derde figuur apart genomen en in een kleine mini-proefopstelling gemaakt. Ik zie hier nog veel mogelijkheden in, maar helaas de tijd was te kort om het goed af te maken. Wordt vervolgd.

12 opmerkingen:

ann vanherle zei

Hopelijk geniet je maar wat ik hier zie is al zo veel belovend!

els zei

Meid wat ben je druk. Het ziet er inderdaad veelbelovend uit. Ben erg benieuwd naar je 3D werk. Het figuurtje geeft je veel mogelijkheden en heeft een prachtige vormgeving. Geniet vandaag maar van je QS les.

Aart zei

Nienke, je bent lekker bezig! Soms is de tijd inderdaad te kort, ik geniet nu van de rust van OWNA om achterstand in te halen.
Succes met je verdere QS reis.
http://quiltaart.blogspot.nl

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Dit ziet er heel goed uit voor al de 3D figuren maken erg nieuwsgierig hoe het verder wordt.

Hannie de Beer zei

Super werkjes! Ga eerst maar eens uithingen op de bank met je handwerk.

Suus zei

Prachtig zijn ze.

Beth zei

Great stuff as usual. I really like the 3D piece...

Eke zei

Heel mooi Nienke. De eerste uitsnede vind ik prachtig vertaald. En de 3D vorm is spannend! Ik hoop dat je een leuke les hebt gehad en kijk uit naar verdere resultaten.

José zei

Joh, wat leren jullie veel nu bij QS. Geweldig. Ook mooi uitgewerkt dit alles. Je zou het kunnen gaan gebruiken als je eigen kenmerk dat geregeld terugkomt in je werk.

Jo Huijsman zei

Toppie Nienke en soms is het helemaal niet erg dat iets niet af is. Komt vanzelf en je kunt nog jaren verder met al het geleerde en ideeën opgedaan bij QS.

Joke Hardenbol zei

Mooi werk Nienke. De 3D is misschien nog niet af, maar al heel mooi!

miekequilt zei

Ziet er mooi uit. Ik houd van die kleuren.