maandag 13 mei 2013

Katie PM in Amsterdam

Daar was ze dan, Katie PM bij de DIY Textile School in Amsterdam om de workshop 'Ghost layers and Color washes' te geven.
 
 
We sliepen op een vrachtboot in het westelijk havengebied. Met recht 'room with a view'.
 
 
Elke ochtend om 7 uur liep ik al door Amsterdam want Katie had een nieuwe hobby, geocaching. We vonden de 'caches' /schatten op de vreemdste plekken en kwamen zo op de mooiste grachten.

 
En ja echt, ik bleef lachen ;-)
 

Katie had een heeele zware koffer bij zich maar dat was het allemaal waard want we mochten haar eigen werk van heel dichtbij bekijken:


 
We hebben ons twee dagen gebogen over Ghostlayers en colorwashes en maakten een proefstuk om de techniek goed in de vingers te krijgen:

 
Deze spontane klik leverde anders ook een mooie ghost op :-)

 
De tweede dag werkten we allemaal aan een eigen masterpiece / ontwerptekening maar die laat ik niet zien want daar zit 'copyright' op ;-). Erg leuke groep harde werkers hadden we!
 
Ook leuk om aan Katie te kunnen laten zien dat mijn 'vogeloog' in de zaterdagbijlage van Trouw stond, some girls have all the luck:
 
 
Op zondag deden we nog een rondvaart, rondje vondelpark, meer geo-caching en zowel het Rijksmuseum als het Van Gogh museum... elk in een uur.... alle verdiepingen, alles gezien. Echt.
Dit was al lang een favoriet van haar:

 
En tot slot, jawel, terwijl ik zat uit te hijgen achter het stuur in de auto, liep ze nog een rondje bij de Keukenhof in de bollenvelden op weg naar Schiphol:
 

Wat een enorme energie heeft deze dame. Ik heb er minstens zoveel van genoten als zijzelf. Er is geen minuut verloren gegaan en ik heb erg veel geleerd in deze korte periode op een waaier aan terreinen ;-). Nu eerst maar even bijkomen...

14 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Hoe stop ik 48 uur in een dag?
Snappen doe ik het niet maar jouw lukt het!
Ik zie ook wel dat jullie geweldige dagen hebben gehad en ben een tikje jaloers op zo veel moois.
Groet Marrie-Jette.

Anoniem zei

leuk, allemaal!

Ineke zei

Bijkomen??? Dat moet ik nog wel als ik het alleen maar lees!
Je hebt veel mensen weer onvergetelijke dagen bezorgd.

Suus zei

Moe maar erg voldaan lijkt me. Geweldige ervaring toch.

Liesbeth Wessels zei

Ben heel benieuwd naar jouw masterpiece. Mens waar haal je de energie vandaan, naar dat geldt voor Katie PM dan ook. groeten van liesbeth

marjolijn zei

Ik ben net zo verbaasd als al mijn voorgangers in hun reactie! Jeetje wat hebben jullie veel gedaan. Ik snap niet dat er nog tijd over was om te slapen. En ik kijk uit naar jouw ontwerp hoor!

Hannie de Beer zei

Ik wordt al moe als ik dit lees, maar wat hebben jullie geweldige dagen gehad! En ook nog geslapen op die boot.Leuk die proefstukken, en ik ben super benieuwd naar je ontwerp!

Marloes zei

het was een erg leuke workshop, bedankt voor het organiseren!!

mia zei

Jeminee wat een hoog ADHD gehalte zat er in jouw weekend, maar ik denk dat het heel bijzonder was met Kati. Slaap ze en droom lekker van al je belevenissen. En die krant?

els zei

Het was geweldig Nienke en wat zal Katie blij met je zijn geweest. Je hebt haar ook een paar fantastische dagen bezorgd. Het is inderdaad een geweldig energieke dame. Ik heb genoten en nogmaals dank.

Petra Kooij zei

Wie (veel) zaait zal (veel) oogsten. Geweldig om al je resultaten en activiteiten te lezen en de waardering die je er voor oogst is wel verdiend. Ga zo door!!
Petra

Jo Huijsman zei

Ha Nienke, Wat een top dagen heb je gehad. Ik kan mij voorstellen dat het veel energie heeft gekost, maar wat zal het ook een energie geven. Leuk om deze zomer alle opgedane kennis te laten bezinken en vervolgens het te verwerken in een hele mooie quilt.

Dea zei

Er waren echt geweldige dagen! Omtzettend leuk om jou en alle anderen te ontmoeten! En die Katie, wauw, wat een energie... En een geweldige lesgeefster, ik heb heel veel geleerd.
Nogmaals bedankt, Nienke!

fxck_soofx zei

wow! het huis van mijn vriendinnetje op de basisschool was precies naast die geocache ik heb dat blikje er ooit met mijn vriendinnetje in gedaan. ongelovelijk dat ik nu zelf geocaches doe en er zelf blijkbaar 8 jaar geleden een heb geplant. wat cool!