dinsdag 7 mei 2013

Expo Veldhoven vervolg

Nu dan wat meer foto's van de exposities in Veldhoven van Colette Berends en Ina Klugt.
Het inrichten van de expositie was al een avontuur op zich, gelukkig was er hulp van hele aardige werkstudenten met een hoogwerker.

 
De expositie van Ina (Klugt) was een dag eerder al gebracht door haar man Gert-Jan. Moeilijk voor hem maar een waardig eerbetoon:


Toen alles hing, hadden we een galerij van 40 meter. voor Colette:


Om 22 uur 's avonds zijn er nog extra lampen toegevoegd om de werken mooi uit te lichten. Ik was erg blij met de zorgvuldigheid waarmee de Expo Veldhoven organisatie om ging met deze overzichtstentoonstellingen.
Ada Honders liet dan ook niets aan het toeval over, ze leek wel overal en nergens tegelijk te zijn met ogen in voor- en achterhoofd, wat op zichzelf al een kunst is:


En toen waren we er helemaal klaar voor, Marijke en ik bij de expositie van Colette (en omdat Marijke nooit op de foto wil, heeft ze overal bewogen, slim....;-):

 

En Jo, Gerrie en Bertil bij de expositie van Ina Klugt:

 
Gedurende de dagen veel bekenden getroffen, die ik niet allemaal zal gaan noemen maar wat ik ervaren heb als een warm bad.
 
Dit vond ik zo'n mooi moment, Mirjam Pet-Jacobs die naast mijn tafeltje door de knieĆ«n gaat om aan een jong meisje met een werkstuk-opdracht, uit te leggen waar ze inspiratie uit haalt voor haar artquilts:

 
Deze foto kreeg ik toegestuurd van een professioneel fotograaf. Ben ik weer eens uitgebreid aan het beschrijven wat er te zien is. Aan Willy zag ik bij nader inzien. Ina stelde ons een jaar geleden aan elkaar voor waaruit een bijzondere band ontstond. En nu staan we hier samen het werk van Colette te bewonderen, het kan vreemd lopen in het leven:


Ik ben de familie heel dankbaar dat ze het mogelijk hebben gemaakt dat er 44 doeken beschikbaar gesteld werden!

Tijdens de expositie kwamen er veel mensen langs die ook mee doen met de workshop van Katie PM aankomend weekend, ik moest daar natuurlijk ook nog even voor shoppen wat alleen kon aan de randen van de dag. Geholpen door Greetje Hein bij Hobbytime in Zeewolde (die zelf ook meedoet hoorde ik, hoe leuk is dat!) ben ik volgens mij aardig goed geslaagd al heb ik nog een paar lege plekken (we moeten elke gradatie in 3 lapjes meenemen):Grappig met deze foto op een afstandje zie ik al gelijk weer een aantal lapjes verkeerd liggen, zo werkt dat dus!

6 opmerkingen:

marjolijn zei

Het was een prachtige tentoonstelling en wat heb je alles ook prachtig aan elkaar gepraat. Mooie lapjes heb je gescoord.

els zei

Ik heb het al diverse malen gezegd, maar het was een prachtig overzicht van het werk van Colette. Hier zou toch echt een vervolg op moeten komen. Bedankt voor al het werk wat je er voor verzet hebt Nienke.
En je het was nog best een gepuzzel met de lapjes, maar ook ik ben voor mijn laatste kleurtjes prima geslaagd bij Greetje. Tot vrijdag.

miekequilt zei

Ik had graag willen komen, maar helaas,helaas, het kon deze keer niet.
Gelukkig staan de quilts op vele blogs, kan ik toch een beetje genieten van al dat moois.
Bedankt voor je inzet.

Liesbeth Wessels zei

Nienke het was geweldig, ik heb erg van Veldhoven genoten en dat kwam ook zeker door deze exposities. Prachtige kleuren voor KM Veel plezier met deze andere manier van zelf even bezig zijn. Ben heel benieuwd naar het resultaat. groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Heel goede samenvatting van deze expositie! Wat een fijne samenwerking .
Ik wens je succes met de workshop! Gezien je geweldige voorbereidingen met de verflapjes, gaat dat zeker lukken!

Dea zei

Ik heb heel wat gemist!
Mooie lapjes heb je verzameld. Ik vind nog erg lastig om de juiste lapjes te kiezen en ze op de goede plek te leggen. Ik neem vast veel te veel mee!