zaterdag 16 februari 2013

Handwerkbeurs


De handwerkbeurs in Zwolle is voor mij toch altijd weer een beetje het openingsfeestje van het nieuwe seizoen beursen en exposities. 160 stands vol mooie materialen en (steeds meer) bekende mensen. Heel inspirerend. Heb er zelfs even koffie kunnen drinken met Willy die ik een jaar eerder gespot had in een hele bijzondere jas. Ina heeft ons toen nog aan elkaar voorgesteld maar Ina hebben we dit jaar moeten missen.
 
En nee veel had ik niet nodig dus hoe dit toch allemaal weer in mijn tas is gekomen:

 
Links de gecoate procion-verfpoeder van Mijn-eigen, daar ben ik heel benieuwd naar. Niet alleen stuift het niet (korrelvorm) en is het mondkapje dus niet meer nodig, ook schijnt spoelen minder nodig te zijn. Ik ga het van de week direct uitproberen.
 
Bij thuiskomst was de sneeuw verdwenen, maar ik heb op donderdagavond de verleiding niet kunnen weerstaan om nog snel wat stof in de sneeuw te leggen, in combinatie met een paar vouw- en stikpatroontjes:
 
 
Gaaf he? Morgen zal ik de vouwpatronen erbij zoeken en posten.

Ondertussen ligt de tafel vol met fotomateriaal van Colette Berends. Ze heeft veel van haar werk vastgelegd, en dat is zo ontzettend boeiend om te bekijken, details, ontwikkeling, techniek. Er is nog veel te vertellen en te laten zien!9 opmerkingen:

Aart zei

Je hebt weer flink ingekocht, net als ik!! Van te voren denken we niets nodig te hebben, maar als je dan zo'n beurs betreed, zijn we verloren.
http://quiltaart.blogspot.nl

Janny de Roo zei

heeeeeeeee hebben jullie nog wat voor mij over gelaten...ik ga namelijk zondag....!

Beth zei

Oh what fun. I must find out about that procion dye!!

els zei

Weer een heleboel nieuwe dingen. Heerlijk toch.
Vast zin om er meteen mee aan de slag te gaan.
Wat een mooie lapjes zijn het weer geworden en wat ben je druk met de tentoonstelling van Colette.
Succes met alles.

Hannie de Beer zei

Toch weer erg leuke aankopen!Die verf moet ik zeker eens proberen!
Wat zal het een mooie expositie worden van Colette, je bent er erg druk mee!
Prachtig de sneeuwverflapjes. Maar gelukkig is de sneeuw weer weg hier, kan ik tenminste gewoon met de trein naar Zwolle morgen!

Dea zei

Wat een schatten heb je meegenomen van de beurs. De expositie gaat vast geweldig worden!

janneke zei

speur speur, zie ik daar een (naai) patroon liggen???

christina zei

Ben benieuwd of de korrels bevallen. Ik heb ze wel in handen gehad maar niet gekocht. Heb nog te veel poeder in huis

DIYTextile zei

Ik wil ook graag over de korrels horen!