maandag 4 februari 2013

Colours of Africa - ons buitenkunstproject

Over niet al te lange tijd gaat het textielfestival Colours of Africa van start. Met onze Art groep bij Marjon Hoftijzer zijn we een buitenproject gestart die hier geƫxposeerd gaat worden.

Als ontwerp hebben we gekozen voor een Afrikaans symbool, Bi Nka Bi - No one should bite the other, symbool van vrede en harmonie. Het symbool bestaat uit twee vissen die om elkaar heen draaien.

 
Met 8 mensen maken we elk dit symbool, ieder in een andere kleur, om het kleurrijke van de verschillende culturen en volken in Africa te benadrukken.
Toen alle kleuren verdeeld waren bleef bruin voor mij over... Dat bleek bij nader inzien toch leuk want ik vond tijgerprintjes en goud past er dan ook wel bij toch ;-).


Een buitenwerkstuk, is even helemaal nieuw voor mij. Het moet tegen een stootje kunnen en toch uit textiel bestaan. De oplossing vonden we in ondervloertapijt van IKEA, wat goed stikbaar bleek:

 
En nu maar flink doorstikken want 1 maart moet de standaard met daaraan een voorkant en een achterkant vissenpaar wel klaar zijn! Ik kijk er naar uit om ze allemaal bij elkaar te zien.

9 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Ziet er wat betreft kleuren geweldig uit. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat en naar dat ondervloermateriaal. ! groeten van liesbeth

Janny zei

Dat ziet er spannend uit! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

els zei

Mooi al die lapjes bij elkaar. Geeft al meteen een Afrika gevoel. Ben erg benieuwd hoe het er uiteindelijk uit gaat zien.

Hannie de Beer zei

Prachtig die afrikaanse kleuren! Ook het idee van de symbolen spreken erg aan. Spannend om het eindresultaat te zien!

Aart zei

Ik ben ook benieuwd hoe al die kleurige vissen in de ruimte staan en hoe de elementen er mee gaan spelen. Succes!!
http://quiltaart.blogspot.nl

Ineke zei

O wat leuk. Toevallig ben ik ook met iets afrikaans en - kleuren bezig. Ben benieuwd hoe het zich houdt.

christina zei

Wat een schitterend symbool. Ben benieuwd hoe jullie het vorn gaan geven.

Janny de Roo zei

Prachtige combinaties zag ik al liggen bij die lapjes....wordt vast heel bijzonder

Dea zei

Spannend! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat?