zaterdag 5 mei 2012

OEQC Veldhoven

Gisteren een bezoekje aan Veldhoven gebracht voor de OEQC en dat was een feest van kijken en ontmoeten!


Niet alleen trof ik een aantal leden van het artquiltforum, in het ´echt´,  ook zag ik Carmela Zak weer terug met wie we vorig jaar zoveel lol hadden tijdens de 4-daagse workshop bij Sue Benner:


Van haar kocht ik dit mooie miniatuur werkje, smeltwerk met handborduursels, haar specialiteit:


Ook met Bodil Gardner gepraat en haar humoristische karakterquilts bewonderd. Door haar portretten raakten we geinspireerd en we hebben zelfs twee keer een workshop bij Bernina gegeven in deze techniek. Ze vond het allemaal superleuk! Bij haar kocht ik dit mini-quiltje


Verder weer vol respect naar de stukken van Ans Schipper gekeken. Van haar quilt Sydney, droom ik soms, zo mooi vind ik die. Zij won ook dit jaar de Best of show met ingenieuze stokrozen, prachtig.
Gelukkig is er een catalogus van haar werk gepubliceerd:


Natuurlijk was ik naar aanleiding van deze titel erg benieuwd wat dan de eerste carrière van Ans Schipper was geweest en toen bleek dat dat breipatronen ontwerpen was, kon Ans wat mij betreft helemaal niet meer stuk.

Verder gepraat met Ada Honders over de overzichtsexpositie van Colette´s werk, het gaat gebeuren, volgend jaar mei zal deze rode achterwand volhangen met haar mooiste werk.


Overigens verschuift de OEQC definitief naar oktober (in 2013 als wedstrijdthema Berlin), en bestaat het mei-evenement in 2013 uit gast-exposities onder de naam Expo Veldhoven. Ik kan er nu al naar uitkijken.


Tot slot, in oktober 2013 krijgt het Dutch Modern Quilt Guild tijdens de OEQC alle ruimte om werk neer te hangen. Dus we hopen natuurlijk op veel prachtige inzendingen.
Ina kon er vanwege gezondheidsproblemen gisteren niet bij zijn, maar het lijkt mij nou leuk als we haar verrassen met een stortvloed aan mooi werk, zodat ze voor volgend jaar iets heeft om naar uit te kijken!

Tot slot nog even kort met Henk Lijding gesproken die een boek aan het schrijven is over ´20 jaar Artquilts in Nederland in kunsthistorisch perspectief´. Hoe bijzonder is dat? Het boek zal verschijnen in mei 2013. 2013 wordt een prachtjaar!

Just sharing my visit to the Open European Quilt Championships in Veldhoven. Lots of beautiful quilts to see and nice people to meet. It was a perfect day!

9 opmerkingen:

inge zei

het mooie is dat ieder er zijn eigenheid aan geeft, telekns weer ...

Janny de Roo zei

Wat geweldig dat Colette's werk niet uit beeld verdwijnt....!

Hannie de Beer zei

Net als jij heb ik ongeveer dezelde quilters en hun werk bewonderd! De portetten van Bodil, het mooie werk van Ans Schipper en het prachtig werk van Carmela. En nog veel meer mooi en bijzonder werk gezien!Ik was er Donderdag en natuurlijk ook verschillende kennissen ontmoet. Een prachtige TT. Wat het boek van Henk Lijding betreft, hij heeft me een poos geleden benaderd om foto's in te sturen, dus wie weet? En voor volgend jaar gaan we dus twee keer naar Veldhoven!

Ineke zei

Het was vooral leuk om enkele "onbekende" bekenden tegen te komen. Heel gezellig.

marjolijn zei

Ik kon er dit jaar helaas niet bij zijn, maar had een goede reden: workshop bij Ineke Berlyn.
Wel was er weer veel moois te zien en dan heb je ook nog leuke mensen ontmoet! En volgend jaar dus 2x om naar uit te kijken!
gr. Marjolijn

ann vanherle zei

Heb getwijfeld tussen dit portret van Bodil en hetgene dat ik gekocht heb. Weet nu waar het zit en ben blij dat het in goede handen is.

Beth zei

It looks like a lovely day. I one day hope to attend.

mia zei

He jammer dat ik er niet was, volgens mij heb ik weer heel bijzondere dingen gemist. gr.mia

christina zei

wat heb je weer veel mensen ontmoet. Die carmela zak is idd een super mens. Vorig jaar in Val 'd Argant haar ontmoet.

We hebben de camping voor volgend jaar al besprokend us ik ga je helpen.