zaterdag 11 maart 2017

Voorbereiden verfcollectief: Paalshibori


Het verfcollectief gaat weer demonstreren binnenkort, en daarvoor wilde ik weer eens iets anders voorbereiden. 20 korte buizen gezaagd ;-) en eens kijken wat we nog kunnen bedenken rondom Paalshibori /Arashi pole wrapping shibori.


Eerst maar eens de eenvoudige varianten, allemaal diagnoaal gevouwen, de eerste is de simpelste van allemaal, gevouwen en gewikkeld, onder en boven een elastiekje, en in elkaar geschoven. De tweede is als wrong gedraaid en daarna om de paal gewikkeld. En de derde is een snelle vouwtechniek (die ik niet  uit kan leggen maar wel kan laten zien) en om een paal gewikkeld. Samen in een verfbad:Nachtje laten staan (dat wordt nog een uitdaging in Rijswijk ;-)


Uitspoelen:


Mooi resultaat maar...


Oh help, ik heb geen idee meer welke tot welk resultaat leidde....
Even goed kijken, oh nou zie ik het, ze liggen op volgorde, de eerste is de basisvariant, de tweede de wrong en de derde de snelle vouwmethode die op de hoeken minder vouwlijnen geeft door de overliggende flap. Toch de volgende 17 maar even goed registreren ;-)


7 opmerkingen:

Aart zei

Er zitten duidelijke verschillen in de lappen, vindt dit een heerlijke techniek, maar doe het veel te weinig!! Ik kom het bekijken in Rijswijk.

miekequilt zei

Ik hoop naar Rijswijk te gaan en kom zeker kijken.

Jo Huijsman zei

Het zijn weer bijzondere lappen van een echte verfvirus

els zei

Jammer dat ik niet naar Rijswijk kan komen. Je resultaten zijn weer prachtig.

Eke zei

Hele mooie lappen Nienke. En wat herkenbaar dat je niet meet weet welke lap bij welke techniek hoort. Overkomt mij ook geregeld. Tegenwoordig naai ik een stukje tyvek met tekst aan de lap, dat werrkt goed, je kan alleen niet heel donker verven, dan is het onleesbaar....

ann vanherle zei

Weeral zeer mooie resultaten

Hannie de Beer zei

weer mooie verfproeven! Leuk om die verschillen van het wikkelen te zien.
Ik kom naar Rijswijk, hopelijk ben je dan met de paalshibori bezig!