dinsdag 14 februari 2017

Dionne Swift weer in Nederland + een studentexpositie

Is het alweer twee jaar geleden dat ik meedeed met de workshop van Dionne Swift bij Hawar in Oldeberkoop? Dat waren twee bijzondere dagen. Dionne is een uitstekende docente, met een focus op lijnwerking en leerde ons heel veel over hoe je lijnen op textiel kunt maken met de naai- en punchmachine.
Het jaar daarop was er weer een intensieve workshop en deze deelnemers exposeren het werk, dat tijdens en na de masterclass is ontstaan, in de galerie van Hawar:


De expositie heet Look, stitch, look again! en is te zien van 3 februari tot en met 29 april 2017

Tijdens de expositie worden er in de galerie op 11 februari, 24 maart, 31 maart, 1 en 2 april en 15 april demonstraties machinaal borduren gegeven door één van de exposanten. Deze techniek vormt ook de basis van het geëxposeerde werk.

En er is meer want Dionne komt ook dit jaar lesgeven bij Hawar en wel van 1 t/m 6 april:

Dionne's 2 daagse workshop (1-2 april) Developing Sketchbooks: www.hawar.nl/event/104
Dionne's 3 daagse workshop (4-6 april) Walk, draw, print, sew:  www.hawar.nl/event/103


Hier nog een paar foto's om een indruk te krijgen wat je kunt verwachten:3 opmerkingen:

janneke zei

Lijkt me handig als de datum even aangepast wordt. De expositiesstaat nu voor 2016! Moet natuurlijk 2017 zijn. Staat ook fout op de site.

Hannie de Beer zei

Lijkt me een geweldige cursus, en expositie, maar voor mij wel erg ver.Ik zag al vaker werk van haar, een bijzondere kunstenaar!

Jo Huijsman zei

Ik vind haar werk prachtig. Ik ga zo naar Friesland, maar ben helaas te laat om even over Oldeberkoop te reizen. Ach het duurt nog tot 29 april, dus wie weet.