zondag 16 oktober 2016

Textielbibliotheek en Museum Goes

Even twee organisaties waar ik aandacht voor ga vragen. Beide voornamelijk gerund door vrijwilligers die met hart en ziel textiel cultuur erfgoed willen behouden. Zodat wij er van kunnen genieten!

Afgelopen vrijdag was ik in Museum De Kantfabriek in Horst en daar is de Textielbibliotheek gehuisvest. Ik keek mijn ogen uit, ruim 11.000 boeken waaronder 2 planken verfboeken!!

Ze zijn te vinden (275 stuks) in de categorie Batik en verfboeken:
http://www.stidoc.nl/bibliotheek/obieb_zoeken.php


Ik ben nog van plan er een Pinterestbord met  voorkanten van te maken maar dat heeft ff tijd nodig ;-). Voor nu van harte aanbevolen, lenen kost maar 2 euro per boek plus verzendkosten en er zitten zeldzame exemplaren tussen!


Een bezoek is ook de moeite waard want er is altijd een historische opstelling van de kantfabriek, en een mooie expositie. Zo is er van 22 nov. t/m 31 dec een expositie van Arnout Cosman, Hij ontwerpt met het zelfgeschreven programma Quilttassistant, wat gratis online te downloaden is voor wie dat wil, hoe aardig is dat.: http://www.cosman.nl/software_nl.html Erg leuk om zijn eigen ontwerpen te zien en dan straks zelf eens wat uit te proberen.

Een ander museum vraag ik hier ook nog even aandacht voor. Museum De Bevelanden in Goes. Een van de weinige musea die zich concreet sterk maken voor behoud van textielkennis, ambacht en experiment. Zo was er vorig jaar in Museum de Bevelanden in Goes een mooie B(l)oeiende Quilts expositie ism. het Quiltersgilde! 
Nu wordt het museum door bezuinigingen bedreigd. Help het museum open te houden door de petitie van de vrienden te tekenen, kleine moeite, groot plezier in de toekomst!

https://petities.nl/petitions/het-historisch-museum-in-goes-mag-niet-sluiten?locale=nl

Beide musea verdienen onze support, dus daarom van harte aanbevolen!

4 opmerkingen:

janneke zei

Het is alweer zo lang geleden dat ik in de Kantfabriek ben geweest! Dit lijkt me een erg mooie expositie en goede reden om weer een bezoekje te plannen. De bibliotheek lijkt me wel een probleem, kom je daar wel weer uit met al.... die boeken?
En voor Goes; getekend en door gestuurd naar Jaap zn collega's.😀

Jo Huijsman zei

De layout van je blog is in een mooi nieuw jasje Nienke.
Fijn dat je ons wijst op de prachtige bibliotheek, het museum en de expositie.
Natuurlijk gaan wij het museum De Bevelanden helpen.

els zei

Ja hoor het museum in Goes al gesteund. Jammer dat Quiltassistent niet op de Mac te downloaden is.
Dankjewel dat je ons ook even op de mooie bibliotheek en het Kantmuseum hebt gewezen.

Hannie de Beer zei

Natuurlijk heb ik ook meteen mijn stem uitgebracht!