donderdag 27 oktober 2016

Post

Ohoh, het project wat ik me nu op de hals heb gehaald, de verfboeken van de Textielbibliotheek in kaart brengen op Pinterest, gaat in de papieren lopen ;-). Want ieder boek zoek ik op om een plaatje van de voorkant te hebben en ja, dan kom je ze vaak tweedehands tegen. En dus vond ik weer een pareltje als het gaat om 'Plooien, binden, verven'. Want dat is toch wat ik het allerliefste doe.


Het is natuurlijk een soort van gedateerd maar de technieken blijven bruikbaar en wat ik ook belangrijk vind, met eenvoudige middelen te doen. Zo was ik bijv. nog nooit op het gebruik van een veiligheidsspeld gekomen, als tijdelijk hulpmiddel om te plooien, ik krijg gelijk weer zin om aan de slag te gaan dus dat is hier binnenkort wel te lezen.


Niet (meer ;-) online te koop te vinden? Je kunt het altijd nog lenen: http://www.stidoc.nl/bibliotheek/obieb_zoeken.php . Kies Categorie Batik en Verven.
Dit is echt zo'n de moeite waard boek voor uren verfplezier. 

Het pinterestbord heeft inmiddels al 112 volgers, ik geloof dat er wel interesse in de boeken is.  Eens kijken of de vrijwilligers van de bibliotheek ook andere themaborden kunnen inrichten. En ik prik braaf elke dag 3 tot 5 boeken erbij dus nog even geduld. 

Ook kreeg ik leuke digitale post, een blogvolger had het artikel in Quilt en zo gelezen over ecoprinten vorig jaar en had deze zomer gelegenheid met een vriendin om een mooie heksenketel te vullen, met deze prachtige uitkomsten:


Superleuk om de resultaten terug te zien, dank Bianca.

Morgen ga ik eens even aan de slag met draadjes verven en zonsondergangluchten. Wordt vervolgd. 

5 opmerkingen:

els zei

Wat een verleidingen allemaal weer. Kan me zo voorstellen dat je vingers steeds opnieuw gaan jeuken. Wij zijn natuurlijk in afwachting van al het moois dat dat weer gaat opleveren. Succes meid.

Marlien zei

Ik vind oude handwerkboeken vaak veel beter dan moderne, omdat er echt goed ingegaan wordt op technieken.

Hannie de Beer zei

altijd bruikbaar, die oude boekjes! Leuk om resultaten te zien.
Veel succes!

mia zei

kom je nu nog wel aan andere dingen toe, je bent volgens mij in boekenluilekkerland terecht gekomen.

Jo Huijsman zei

O lieve help, ik voel met je mee. Mooie boeken is een herkenbare verslaving.