zondag 30 oktober 2016

Lucht verven op stof


Een tijd geleden kocht ik al eens het boek van Gilda Baron, vol ideeën om zelf een achtergrondlap te verven met een gloeiende lucht en vervolgens naar voren te werken met 'geborduurde' bloemen.
Een techniek waar je je met verven helemaal in uit kunt leven. Maar nog nooit aan toegekomen. En nu geeft vriendin Marjolijn van Wijk  vrijdag een workshop in deze techniek dus alle reden om mee te doen en de verfpotten weer te vullen.


In de kast ook nog het boek SkyDyes van Mickey Lawlers. Beide geven ideeën om lucht te verven, en vaak is dat met verdunde textielverf. Maar ja, ik ben van de reactieve verven en kies dus toch mijn eigen draai ;-).


Twee witte lappen een nacht in een sodaoplossing laten voorwerken en dan kletsnat in een bak gelegd. Met restjes verf en een brede kwast, de lucht 'geschilderd'. Nou ja, geschilderd, de verf loopt alle kanten op en het is vooral zaak je er niet teveel mee te bemoeien en de bak met rust te laten. 
Helaas heb ik zo weinig geduld, en het leek al heel wat dus de linker na een half uur al uitgespoeld. Ik wist gelijk dat dat niet handig was, de rechter dus na vier uur. Ik had het ook gerust een nachtje kunnen laten staan dan waren de kleuren nog dieper geworden. Ik zal het ook nooit leren... ;-).


Toch lijken ze me wel bruikbaar. En zo niet, dan ligt er natuurlijk ook nog wel het nodige in de voorraadkast. Wat te denken van deze gesneeuwverfde lap van een paar seizoenen terug:

Nu nog wat draadjes verven, wordt vervolgd!

5 opmerkingen:

els zei

In die lichtere lap zie ik een prachtige zonsopgang, zoals we die hier vaak hebben. Dus ook prima te gebruiken lijkt me.
Wat een prachtige sneeuwgeverfde lap. Ik wil ook weer eens aan de slag met ijsklontjes, maar heb nog zoveel lappen liggen.

Hannie de Beer zei

Ze zijn zeker heel bruikbaar. Vooral de linkse. Maar ook je sneeuw verflappen bieden veel mogelijkheden!

Janny de Roo zei

Het boek van Gilda Baron heb ik ook en het is echt heel leuk om de bloemetjes etc. na het verven aan te brengen. Dan verandert er direct zoveel aan je werkstuk. Succes !!

mia zei

Het maken van luchten door de aquarelverf techniek is leuk om te doen, niet alleen luchten maar ook landschapbasis of gewoon restjes verf op de natte lappen met een brede of smalle kwast het resultaat is ook om niet zo mooie lappen iets extras te geven.

Suus zei

Prachtig zijn ze