dinsdag 26 mei 2015

Verven voor Nancy

Voor september heb ik me ingeschreven voor een 5-daags seminar met Nancy Crow in de Elzas. De dame heeft een reputatie. En die begint al bij de voorbereidingen. Minimaal 100 meter in 100 verschillende kleuren katoen meenemen. Dus in ruim water de nodige meters ondergedompeld. Handgeverfd mag, mits niet te gevlamd. Want er wordt in gradaties gewerkt/gedacht en met veel werking in de lap is de gradatie nauwelijks te bepalen.

Eens even de tussenstand opgemaakt, met nog 3 maanden te gaan. Deze waarschuwing stond op haar website:

I caution you not to bring mostly middle value solids, rather you must bring a wide variety, including:
• Light values
• Medium light values
• Medium values
• Medium dark values
• Dark values

Eens even kijken:Ah, dat gaat de kant op die ze al vreesde, Medium kleuren zijn favoriet (ook het leukste om te verven). Maar gauw bijsturen, licht en donker 'it shall be':

Ziet er ook niet gezellig uit zo'n emmertje slappe thee toch?


Maar goed, ik begrijp wel dat ze hier ontbreken ;-)


Hoe je de kleurwaarde bepaalt? Ik heb een tijdje terug grijsschalen geverfd en daar heb ik nu veel plezier van. Dit is nog een zeventraps maar daar kunnen we de lichtste en donkerste wel van bundelen. 


En vind je het moeilijk om deze in te schatten? Dan even omzetten in zwart wit, of een rode bril opzetten:


Ik schat m in op medium. Nu even streng zijn en op naar de lichte kleuren ;-)!

8 opmerkingen:

Janny zei

Jeetje, 100 meter!!! Ik ben heel benieuwd wat daaruit komt, succes!

Beth zei

I hope you enjoy the workshop. Getting ready for the workshop can be a good time too. I am preparing (dyeing) for a one week Elizabeth Barton Master class in Cape Cod.

Hannie de Beer zei

Goeie genade 100 meter stof! Je hebt een aanhanger nodig denk ik? Maar jou kennende komt er beslist iets heel bijzonders uit!

miekequilt zei

Ik heb in Duitsland heel enthousiaste verhalen over haar gehoord. Komt vast helemaal goed.

Marloes zei

Wat een werk, maar dan heb je ook wat! Ben nu al benieuwd naar je verhalen over deze workshop :-)

tania vdb zei

OMG, ik ben nog niet begonnen. Heb je 1 meter per kleur geverfd of is misschien een halve meter per kleur genoeg? In de beschrijving van de cursus is het niet helemaal duidelijk

Nienke zei

Hey wat leuk hier iemand te treffen die ook gaat! Tania, zij heeft het iver yards en die zijn ook een yard breed, dus wat ik doe is een meter van 75 cm breed verven, dat is nog een beetje te overzien. Denk erom dat je ook een grote huiswerkopdracht hebt in het naaien van geometrische blokken in zwartwit! Heb je al mail gehad van de organisatie? Mail mij anders even zodat ik je emailadres heb!

tania vdb zei

Ik ben ook blij dat je meedoet. Goed gedacht 100x75, als stof 150 breed is, het is gemakkelijk en bijna een yard. Ik heb de mail gekregen, bedankt, maar heb niet echt nagedacht welke motieven te gebruiken. Goed dat ik dit bericht tegengekomen, tijd om in aktie schieten