vrijdag 15 mei 2015

Textielfestival Leiden 2015

De afgelopen dagen was ik in Leiden te vinden bij het Textielfestival. Wat een geweldige dagen, om te beginnen in de Pieterskerk waar twee werken van mij te vinden waren, Bladtje (naar een gedicht van Guido Gezelle), prachtig op een lichtbak geëxposeerd:


en bij het Quiltersgilde 'Over de brug' 


Deze foto is van net voor openingstijd, want het was er een drukte van belang ;-)


Daarna (een deel van) de route door de stad gelopen, geweldige etalages en stopplekken:


Teveel om allemaal op te noemen, dit is bijv. van de expositie van de eindprojecten van de DIY Textile School (nog tot 13 juni).


En deze is van Henriët Bovenkerk en maakt onderdeel uit van de groepsexpositie van Texperanto, ook die expositie blijft nog tot 27 juni.


De kimono's in het Sieboldhuis wilde ik graag nog een keer zien, en daar kwam ik zowaar wat bloglezers tegen, hoe leuk! Ook nog tot 31 mei te bekijken.


IVervolgens naar de Petruskerk, waar Alexandra Drenth exposeerde
En verder naar de Meelfabriek met prachtige batikdoeken van Ria van Dijk, heel bijzonder op deze industriële lokatie waar het licht van alle kanten door het doek kon komen!


Terug naar de hortus, die nog een uur langer open was dan de rest, 


Prachtige hoekjes:


De dag was te kort om alles te zien.
De dag er na, opnieuw naar Leiden, want ik had me ingeschreven voor de workshop Joomchi met Jiyoung Chung. Een aantal jaar geleden zag ik haar prachtige werk in Frankrijk dus dat zij nu in Nederland was moest ik aangrijpen. 

Jiyoung Chung
Opengewerkt zijdepapier wat zich laat verwerken als stof. Hele nieuwe mogelijkheden en dat allemaal in één dag uitgelegd, uitgeprobeerd en geïnspireerd...
Proef''lapjes' Joomchi
Het hoofd tolde maar ik wilde persé ook nog even naar het Scheltema gebouw waar de stichting Textiel Plus afscheid  nam en waar de groep Zoo-tex exposeerde:

Werk van Liesbee Colombijn
Op mijn tandvlees reed ik terug naar huis, wat een geweldig festival.
Morgen kun je nog in Leiden terecht in de Pieterskerk en een aantal exposities blijven nog wat langer te bezichtigen. Misschien leuk te combineren met de Textiel Biennale in Rijswijk (t/m 27 sept).

9 opmerkingen:

miekequilt zei

Helaas,helaas, ik kan niet naar Leiden. Maar dankzij allerlei blogs kan ik toch een beetje zien wat er allemaal te zien is.
Bedankt voor je verslag.

Hannie de Beer zei

Prachtige sfeerfoto's, het was inderdaad geweldig! Ik heb lang niet alles gezien , maar wel zo ongeveer waar jij ons van laat genieten, behalve de meelfabriek en petruskerk,
En wat een bijzondere workshop! Ik zag al een werk van haar tijdens de papier Biënnale .
Fantastisch papier!
Herkrijgen weinig wel meer van te zien hé?

Wilma zei

Ha Nienke, afgelopen donderdag ben ik naar Leiden geweest. Nog een aantal leden van q11 gezien, maar jou niet getroffen. Inderdaad te veel om op 1 dag te bekijken, maar wel heel leuk om ook werk van jou en Jeanne te zien in de kerk. En van Liesbee bij textiel-plus.Het werk in de hal van het Japan museum met de pluisjes vond ik ook erg mooi.

Janny de Roo zei

Dank dat ik even mocht meegenieten !

els zei

Wat was het inderdaad een prachtig festival. Ik heb helaas niet alles kunnen bekijken, maar wel genoten van o.a. jouw mooie twee werken.

Beth zei

What an amazing exhibit. The art work represented was just wonderful. I wish I could see it close up. Congratulations on being included in this august group!!

mia zei

dank je wel voor je rondleiding, kon helaas niet maar op deze manier toch een beetje meegenieten

Jo Huijsman zei

Wat was het een feest, ik ben nog steeds aan het na genieten.

herman en dorie zei

dank je wel voor de rondleiding, super om dat allemaal met eigen ogen te kunnen zien. En wat is er toch veel moois mogelijk met textiel!