donderdag 9 april 2015

Kleuren verven, donkergeel in de hoofdrol

Een drukte van belang hier, want er moesten wat quilts verzameld worden voor Zeeland en de voorbereidingen voor onze expositie in Deventer vragen aandacht.

Wordt er ook nog geverfd? Ja zeker wel, gradaties, ik blijf het fascinerend vinden!
Ik heb ontdekt dat de pure paarse en de pure gele van Tobasign, hele mooie cognac kleuren opleveren, dus daar maar eens een combinatie van gemaakt:


De verf zit van enthousiasme ook op de lens zie ik ;-)

Drimarene-K blijft bij mij ook een favoriet en toen ik daar geel en turquoise wilde combineren heb ik bij het verdonkeren van de geel stiekem wat paarse tobasign toegevoegd. Deze verven zijn allemaal reactief en kun je prima door elkaar gebruiken zolang je maar soda/soda-ash gebruikt om de pH van het verfbad te verlagen. Mooi dat ik nu een goede route heb gevonden om geel te verdonkeren op een manier die het geel nog in ere houdt!


Ik heb deze gradaties inmiddels ook verwerkt in een top en daarover heb ik een column geschreven voor Quilt en zo, wordt vervolgd.

Cognac is wel de rode draad deze dagen, want toen ik 17 nieuwe meters voor Nancy verfde, bleek een combi van 50% citroengele en 50% warmgele Procion MX over een oudrose katoen heen, ook die prachtige kleur op te leveren.


Mooi combinatie trouwens he? Allemaal mixen van geel, turquoise en fuchsia over een lichtgekleurde oudroze katoen heen. Wat maar weer bewijst dat er nog veel meer mogelijk is!

Dit weekend ga ik maar eens in Rijswijk kijken bij de Patchwork en Quiltdagen, Wil Fritsma en Elly van Steenbeek exposeren hier, leuk! En met een beetje goede planning halen we Gil de Vloo in het Leids Wevershuis ook nog.

8 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Prachtige effecten over de oudrose stoffen en wat een mooie series alweer!
Ik ga Vrijdag, morgen dus naar Rijswijk, wie weet zie ik je daar? De tt. van Gil de Vloo in Leiden is prachtig!

Hannie de Beer zei

Ook nog even gekeken op jullie site Colormind. En natuurlijk ga ik de tt ook bekijken in de Bergkerk!

Nienke zei

Lijkt me leuk om je RIjswijk te treffen Hannie! De site www.colorminds.nl is nog in opbouw hoor, we moeten nog even hard werken voor de opening zie je ;-). Volgende keer zal ik er over bloggen!

Eke zei

Prachtige kleuren Nienke. De gelen zijn echt heel mooi geworden en wat een goede cognac kleur heb je gemaakt. Verder ben je een enorm bezige bij. Succes met alles wat je doet en veel plezier van het weekend.

Wilma zei

Congac (kleur)? Proost op een leuk weekend!

Beth zei

As always hard at work with your dyes!! Have a great time at the exhibit!

Aart zei

Zeker nieuwe mogelijkheden om te gaan verven met een lap die niet wit is. Als ik het in kan lopen kom ik dit weekend ook naar Rijswijk, maar morgen eerst een workshop Breakdown printen bij de Art Quilt groep Oost. Bij mij dus ook verf! Ik ben aan het inpakken!

els zei

Wat een prachtige kleuren heb je weer geverfd. Je energie is ook tomeloos. Geniet van het weekend.