maandag 13 april 2015

Tie-dye master, Kimono's in het SieboldhuisDit weekend een dagje Rijswijk en Leiden gedaan.
Tijdens de Patchwork- en Quiltdagen mooi werk gezien van Elly van Steenbeek en Wil Fritsma.Elly van Steenbeek, Rijswijk
Ook het werk van Gil de Vloo in het Wevershuisje in Leiden was heel bijzonder:

Gil de Vloo, Leids Wevershuisje

Ik blijf het ook een heel bijzondere sfeer op deze lokatie vinden:Tot slot een indrukwekkende tentoonstelling van het levenswerk van een japanse tie-dye master Itchiku Kubota in het Sieboldhuis in Leiden (t/m 31 mei de expositie Zijden pracht).Hier is een video over het levenswerk van Itchiku Kubota te zien:En aangezien dit blog vooral over verven gaat, hier ook de video waarin zijn werkwijze uitgelegd wordt, je krijgt nog meer respect voor het eindresultaat, tot 30 spoelgangen na iedere verfronde voor 1 doek!De expositie is er nog tijdens het textielfestival en in het pand is ook werk van de textielkunstgroep Windkracht 10 te zien en van Stidoc-leden die zich door de museumcollectie hebben laten inspireren, ook allemaal erg de moeite waard (waaronder de prachtig fragiele schaaltjes van Aart)

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Inderdaad prachtig de tt in Rijswijk , en zeker ook in Leiden van Gil de Vloo en wat zal het genieten zijn straks in Leiden! Een feest om te zien de kimono's!

Aart zei

Ik ben zaterdag naar Rijswijk geweest en heb genoten van het werk van Elly van Steenbeek en Wil Fritsma. Dank je wel dat je mij nog even promoot.

marjolijn zei

Als ik dit lees denk ik wel dat ik veel gemist heb. Fijn om zo nog even een beetje mee te genieten!

els zei

Zo te zien was het genieten voor je dit weekend. Ga me nu verheugen op Leiden.

Jo Huijsman zei

Dank je wel Nienke, dat wij, je bloglezers, mee mogen genieten van alle prachtige textielkunst.