zaterdag 18 april 2015

Färbefachfrau in de Patchwork Professional

De post bracht leuke zaken deze week. De Patchwork Professional met een artikel over Ecoprint en Pojagi door die 'Niederländische färbefachfrau Nienke Smit' ;-).


Verfvakvrouw, die term houden we er in, legt de lat lekker hoog om nog meer te verven!
In het artikel een beschrijving hoe je ecoprintsop katoen maakt:

Ik heb ook een ecoprint pojagi ingezonden naar het Textielfestival en die zal van 13 t/m 16 mei te zien zijn in de Pieterskerk:

De dichtregel komt uit het gedicht van  Guido Gezelle, 't er viel ne keer.
Deze zin sprak me erg aan:

t En was niet ‘t een een bladtje en ‘t ander water
Maar water was het bladtje en ‘t bladtje water

Het gedicht gaat over het samenvallen van water en blad naarmate het blad langer op het water drijft.Iets wat in het proces van ecoprinten in kokend water ook gebeurt.

En van 9 t/m 13 september exposeert de Artquiltgroep Colorminds waar ik ook lid van ben in de Bergkerk in Deventer, en daar is een unieke kans om in een gewelvenhoek  de Ecoprint pojagi's op te hangen.

Ondertussen groeit er fris jong blad aan de bomen, ik kijk er met plezier naar maar wacht tot eind mei voordat ik weer ga ecoprinten, de bladeren moeten eerst 'op kracht komen' voordat ze hun lijnen af kunnen geven op katoen. 

8 opmerkingen:

Aart zei

Sehr geerhte frau färbefachfrau Smit, leuke titel, vind je niet.
Het spreekwoord is: een nieuwe lente, een nieuw geluid, maar voor jouw is het een nieuwe lente, nieuwe mogelijkheden.
Succes!!

Hannie de Beer zei

Geheel terecht zoals je wordt genoemd in het artikel. Je verdient het helemaal. Voor mij ben je zeker een echte vakvrouw!
Prachtig de eco print pojagi, natuurlijk ga ik die in het echt bekijken!. Mooi met de naden , die wij in de naaldvak opleiding vroeger " Engelse " naden noemden.

Eke zei

Weer een hele eer Nienke, en terecht, je bent ook een vakvrouw en komt iedere keer weer mer verrassingen. Prachtig werk, de pojagi, volgens mij moet je daar heel geduldig voor zijn..

els zei

Zoals de anderen het ook al gezegd hebben: een hele terechte eer. Je bent een vakvrouw uit de kunst. Letterlijk en figuurlijk.
Hoelang blijven bladen goed die je kunt gebruiken? Anders neem ik er over en paar weken wat van hier mee. Ik ga die ecoprint pojagi van jou in de St. Pieterskerk uiteraard bewonderen.

els zei

ik bedoel natuurlijk bladeren

Beth zei

Congratulations Nienke. Your hard work is now coming to fruition just like the spring leaves!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Zal op zoek gaan naar het tijdschrift. Ziet er op de foto's al goed uit. Gefeliciteerd met je artikel.

Jo Huijsman zei

Hallo Vakverfvrouw, gefeliciteerd met dit mooie artikel.