dinsdag 16 december 2014

Puur Bruin, Procion MX-5BR

In een zoektocht naar nieuwe kleuren kocht ik bij Quiltvaria een pure bruine procion, MX 5BR. (pure kleuren zijn niet gemixed en splitsen niet in het verfbad, klik hier voor een overzicht )
Lag al een tijdje in de kast, nu maar eens uitgeprobeerd:


Altijd een heerlijk gezicht:


De lichtste tinten van deze bruin zijn ook mooie huidtinten, in het echt iets meer zalmroze dan het nu lijkt maar niet te! De derde op deze rij is de originele kleur:


Het is een prachtige serie 'neutrals'. En dat komt goed uit want ik wil volgend jaar de masterclass van Nancy Crow in de Elzas te volgen en daar zijn vele meters 'neutrals' voor nodig. De eerste 7 liggen klaar! 

Op het Tobasign blog heb ik de briljant gele uitgeprobeerd, heel zonnig! Dit keer eens niet met zwart donker gemaakt waardoor je dat vage groen kreeg maar met violet, de 'cognac' route gedoopt ;-). Ook blij mee.

7 opmerkingen:

Beth zei

Brown isn't a problem but LIGHT brown is. Your Tobasign dye has produced wonderful light browns. I am a believer!! Have fun at the Nancy Crow workshop!!

Hannie de Beer zei

Prachtig deze bruinen , een lust voor het oog ook de gele serie!

Unknown zei

Zeker mooi en ook de bruine serie is erg mooi.

Jo Huijsman zei

Mooie tinten Nienke, het bruin past wel een beetje bij dit weer vind ik en het geel maakt blij.

els zei

Prachtige kleuren Nienke.

Liesbeth Wessels zei

Die toba kleuren zijn ook prachtig ! Ga ik even opslaan als reminder. En die lichtbruine zijn inderdaad goed voor huidskleur. Heerlijk zo je voorraad uitbreiden. groeten van liesbeth

Wilma zei

Bruin heb ik ook al eens geprobeerd, ga het zeker op deze manier ook nog eens doen.